Woontrend: bohemian urban jungle

Planten staan alweer een aantal seizoenen centraal in ons interieur, maar hoe maak je van je woning nou een echte bohemian urban jungle? Wij vertellen je vandaag meer over deze vrolijke woontrend die verschillende woonstijlen met elkaar mixt. Het botanische interieur ontwikkelt zich namelijk steeds verder. Zo zagen we het eerst vooral gecombineerd met een stoer en industrieel interieur. Het botanische interieur van nu (de urban jungle) is een stuk kleurrijker en heeft veel retro en bohemian invloeden. Lees verder om te ontdekken hoe jij jouw interieur omtovert tot een bohemian urban jungle!

Retro meubels & materialen

Toffe retro meubels en materialen mogen niet ontbreken in de urban jungle! Een voorbeeld van zo'n materiaal is rotan. Natuurlijk helemaal geen toeval dat rotan op dit moment super hip is. Een gave rotan stoel past dan ook perfect in een urban jungle interieur! Ook retro meubels passen perfect bij de bohemian urban jungle stijl. Ga voor een retro dressoir (zoals in de jaren '60) met van die leuke ronde pootjes. Kies voor mooi donker walnoot- of kersenhout. Een mooie retro bankstel of een een retro fauteuil past ook perfect bij deze woontrend. Ga voor een fauteuil of bankstel in een felle kleur en kies voor een retro stof zoals velours.

Lees hier meer over retro meubels en een retro interieur!

retro meubels

Kleurrijke prints & accessoires

Kleur mag niet ontbreken in een bohemian urban jungle interieur! Je hoeft niet voor een strak kleurenpalet te gaan, een mix van vrolijke kleuren past namelijk perfect bij een bohemian interieur. Ga voor woonaccessoires met kleurrijke prints. Denk aan kussens, plaids, plantenpotten, lampen en prints voor aan de muur. Wat zeker ook niet mag ontbreken is een tof oosters vloerkleed met een kleurrijke print!

Nog meer kleur? Ga voor felgekleurde meubels of geef een wandje een fris tintje. Kleuren die goed passen in een urban jungle interieur zijn: smaragdgroen, petrol, turquoise, licht roze en geel.

Lees hier meer over het opknappen van oude meubels door ze te schilderen in een fel kleurtje!

bohemian urban jungle

Planten, planten en nog meer planten

In een urban jungle mogen planten natuurlijk niet ontbreken! Ga voor een mix van grote en kleine planten. Vooral planten die van oorsprong tropisch zijn passen goed bij de urban jungle. Denk bijvoorbeeld aan de gatenplant, de olifantsoor, de pauwenplant en de goudpalm. Kies voor planten met verschillende texturen. Mix planten met krullende bladeren, grote bladeren, sprieterige bladeren en juist dikke bladeren (zoals vetplanten hebben) met elkaar. Zet je planten niet los van elkaar neer maar creëer juist leuke groepjes van verschillende planten bij elkaar. Vul bijvoorbeeld een dressoir met een heleboel verschillende soorten planten. Vergeet ook niet een paar leuke hangplanten op te hangen!

planten

Lees hier meer over de 9 leukste planten voor in huis!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten