Wooninspiratie: deze meubels zijn tijdloos en super gaaf!
Interieur Meubels Wonen Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

Wooninspiratie: deze meubels zijn tijdloos en super gaaf!

Op zoek naar leuke wooninspiratie? Door de jaren heen zagen we veel trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen. Er zijn verschillende woonstijlen zoals de Scandinavische, industriële, landelijke of romantische stijl. Maar soms is het ook leuk om wat tijdloze meubels in huis te halen. Wij hebben een aantal van deze meubels voor jou op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder en doe de leukste wooninspiratie op!

Wooninspiratie: retro stoel

De retro stoel is op het gebied van wooninspiratie een gaaf een veel voorkomend item. De retro stoel zien we in veel verschillende kleuren terug en past dan ook in ieder interieur. Het frame van de stoel is vaak van hout en de zitting van stof of leer. Typische kleuren voor de retro stoel zijn bijvoorbeeld: (oker)geel, oranje, donkergroen, donkerblauw of paars. Ben jij ook helemaal weg van deze stoel?

retro stoel

De moderne retro stoel

Naast de bekende, originele retro stoel is er ook een moderne variant en die vinden wij helemaal te gek! De basis van de stoel is bijna hetzelfde, echter is de materiaalkeuze net iets anders. Het frame is bijvoorbeeld van staal of metaal en de zitting van velvet. Je kunt ervoor kiezen om dezelfde grootte te nemen als de originele retro stoel, maar van de moderne variant zijn ze er ook in een maatje groter.

Deze stoel komt mooi tot zijn recht als onderdeel in de woonkamer of juist op zichzelf. Je kunt de stoel neerzetten in een dode hoek in huis, waardoor deze hoek er gezelliger uitziet. Zet er een leuk bijpassend tafeltje naast en leg hier wat boeken op.

moderne retro stoel wooninspiratieChesterfield: een icoon onder de banken

Wooninspiratie: de Chesterfield bank, niet weg te denken tussen alle klassiekers. De Chesterfield bank is een icoon in huis en kent de perfecte combinatie van comfort en uitstraling.

Chesterfield banken zijn klassiek en stijlvol en komen mooi naar voren in een rustig interieur. Bij een Chesterfield wordt er vaak gedacht aan een donkerbruine bank, maar er zijn tegenwoordig ook mooie kleuren zoals groen, zilver grijs, antiek blauw en roomwit.

Chesterfield banken

Wooninspiratie: DIY tv meubel

DIY meubels zijn altijd superleuk in huis. Doe genoeg wooninspiratie op en bedenk hoe jij jouw DIY project gaat aanpakken. Je kunt kiezen om bijvoorbeeld je eigen bijzettafel, boekenkast of tv meubel te maken en dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Haal bijvoorbeeld aan aantal houten kratten bij de kringloopwinkel. Verf deze in de kleur die jij mooi vindt en gebruik de kratten als meubel! Hoe leuk is het om iets in huis te hebben dat je zelf hebt gemaakt?

DIY woonideeën

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Portugese tegels: 12 toepassingen in het toilet, Woonideeën: 5x de zomertrends van 2019, Voortuin ideeën: 5x tips en inspiratie en 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten