Woonideeën voor de industriële woonkamer

Op zoek naar woonideeën voor het inrichten van een industriële woonkamer? Dan ben je hier op de juiste plaats. In dit artikel geven we je een heleboel tips voor het inrichten van een industriële woonkamer. We beginnen bij de basis zoals de vloer en de muren en helpen je daarna op weg met inspiratie voor de meubels en de aankleding Dus is de industriële woonstijl helemaal jouw ding? Lees dan snel verder!

De basis van een industriële inrichting

De basis van een industriële inrichting is vaak simpel. Veel industriële appartementen zijn gevestigd in oude fabrieken waarin appartementen zijn gemaakt. Heb je ook zo'n appartement? Dan heb je geluk! De grote ramen, buizen en bakstenen muren zijn een prachtige basis voor je inrichting. De meesten van ons zullen echter niet gezegend zijn met zo'n prachtig industrieel appartement. Niet gevreesd: in een modern appartement kun je ook gemakkelijk een industriële inrichting realiseren. Je zal alleen dan iets meer aan de basis moeten werken dan in een oud industrieel gebouw.

Op de vloer van een industriële woning ligt vaak een houten vloer of een gietvloer. Vooral gietvloeren zijn de laatste jaren ontzettend in populariteit gegroeid. Zo'n gladde grijze gietvloer geeft een ultieme industriële uitstraling aan je woning. De muren van een woning met een industrieel interieur zijn vaak wit of licht gekleurd. Wat ook heel erg mooi kan zijn is een bakstenen muur. Sloop het stucwerk van je muren of koop een behangetje met bakstenen print om dit in je woning te realiseren.

industriele woonkamer

De meubels in een industrieel interieur

De meubels in een industrieel interieur maken de inrichting helemaal af. Kies voor meubels van stalen buizen en oude planken of knap een oud kastje op. Gebruik pallets als salontafel en oude oude lockers of industriële ladekastjes als aankleding van je woonkamer. Een wandmeubel of plankjes aan de muur met ruimte om kleine snuisterijen neer te zetten geven je woonkamer een gezellige sfeer. Een grote eetkamertafel met industrieel ogende stoelen maakt je woonkamer helemaal af. En een mooie (oude) leren bank of oorfateuil past ook perfect in een industrieel interieur.

leren bank

Woonideeën voor de industriële aankleding

Tot slot nog een paar woonideeën voor de accessoires in een industrieel interieur. Lampen zijn de perfecte manier om je woonkamer aan te kleden. Grote lampen boven de eetkamertafel of een staande lamp met een grote kap zijn prachtige accessoires. Ga op zoek naar bijzondere items die je neer kunt zetten in je woonkamer. Oude vazen, boeken, een oude wereldbol of een mooi schilderij. Zolang het bij jouw smaak en stijl past is het goed!

decoraties

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten