Verlichting: 3x inspiratie opdoen

De juiste verlichting kan een enorme invloed hebben op de sfeer in jouw woning. Het is belangrijk om lampen te kiezen die bij de stijl van jouw interieur passen. Ben je ook op zoek naar nieuwe lampen voor jouw woonkamer? In dit blogartikel geven je inspiratie en tips om verlichting uit te zoeken die bij jouw interieur past.

1.Hanglampen

Voordat je een hanglamp gaat uitzoeken, is het belangrijk om de stijl van je interieur te bepalen en het doel van de verlichting. Gaat het bijvoorbeeld om een lamp voor in je werkkamer of gaat het om een sierlamp voor in de hal? In je werkkamer is het belangrijker dat de lamp voldoende licht geeft, terwijl het in de hal misschien belangrijker is dat de lamp er leuk uitziet. Daarnaast is de stijl van je interieur van belang. Houd je van een strakke interieurstijl, dan zijn bijvoorbeeld moderne en minimalistische lampen in een zwarte of witte kleur erg leuk.

Als je meer van klassieke lampen houdt dan kan een kroonluchter erg mooi zijn. Tegenwoordig zijn er bovendien steeds meer moderne soorten kroonluchters. Daarnaast zijn hanglampen van natuurlijke materialen steeds meer een trend. Dit soort lampen passen perfect bij een bohemian interieur style. Er zijn dus genoeg soorten hanglampen waar je uit kunt kiezen.

hanglamp, wooninspiratiehanglamp, wooninspiratie

2.Vloerlampen

Vloerlampen kunnen zowel functioneel als voor de sfeer zijn. Het is dus handig om van tevoren te bepalen waar de lamp voor zou moeten dienen en ook waar je deze zou willen plaatsen. Naast de bank als leeslamp bijvoorbeeld. Het is tegenwoordig ook vaak in om een vloerlamp als ‘eyecatcher’ te hebben. Dit doe je door een lamp uit een andere stijl te zoeken. Een voorbeeld is een industriële lamp in een landelijk interieur. Of kies eens een lamp uit die de aandacht trekt door de kleur of de grootte ervan.

Interieurinspiratie: staanlamp

3.TL lampen

TL lampen bestaan er tegenwoordig ook in een led variant. Bij Woonblog geven wij eerder de voorkeur aan led TL lampen, omdat deze minder energie verbruiken, een langere levensduur hebben en geen onderhoudskosten hebben. Wil je eenvoudig en goedkoop je TL-lampen kopen? Dan kan je dit gemakkelijk online doen. TL lampen geven veel licht, dus is het belangrijk om te kijken waar je dit soort verlichting zou willen. Het is bijvoorbeeld leuk om TL lampen in een keuken of in een industrieel interieur te verwerken. Het kan namelijk een hele strakke en nette sfeer geven of juist een gezellige en stoerdere sfeer. Met TL lampen kan je dus alle kanten op.

ledverlichting, keukeninspiratie

Meer inspiratie opdoen?

Wij zijn benieuwd welke verlichting jouw voorkeur heeft. Ben je er nog niet helemaal uit? We schreven nog meer inspirerende blogs over de verlichting van jouw huis! Doe meer wooninspiratie op: 4x Woonkamer verlichting | Shine bright of Led verlichting in de keuken, hierom moet je ervoor kiezen. Of als je op zoek bent naar verlichting in de tuin dan is het leuk om dit artikel te lezen: Tuin ideeën: de mooiste tuinverlichting.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten