Verbouwen doe je zo! 7x stappen
Klussen

Verbouwen doe je zo! 7x stappen

Ga jij binnenkort verbouwen en ben je benieuwd hoe je dit zo vlekkeloos mogelijk kunt laten verlopen? Met de 7 tips uit dit artikel zorg je ervoor dat alles goed geregeld is.

1. Maak een plan

Voordat je van start gaat met de verbouwing, is het belangrijk om een duidelijk plan voor ogen te hebben. Begin met het maken van een lijst van alles wat je wilt doen en zet het in volgorde van prioriteit. Vervolgens stel je een budget op en kun je bepalen welke taken je zelf gaat uitvoeren en welke je moet uitbesteden aan professionals.

2. Vraag om advies

Het kan nooit kwaad om advies te vragen. Vooral als je niet weet waar je moet beginnen, is het zeker een goed idee om eens met vrienden, familieleden of buren te sparren. Er zijn genoeg mensen die ervaring hebben met verbouwen die misschien wel handige adviezen en tips hebben. Zo loop je niet in dezelfde valkuilen waar zij misschien wel in zijn gelopen. 

3. Bescherm je eigendommen

Een verbouwing zorgt over het algemeen vaak voor rommel in huis, dus zorg ervoor dat je je eigendommen goed beschermt. Bedek bijvoorbeeld meubels en vloeren met beschermende materialen om schade te voorkomen. Zet daarnaast kwetsbare spullen op een veilige plek om te voorkomen dat ze beschadigd raken tijdens de verbouwing. Zorg er ook voor dat je goed verzekerd bent, mocht er schade ontstaan tijdens de verbouwing. Met de woonverzekering Allianz Direct ben je overal goed op voorbereid. Better safe than sorry!

4. Zoek een betrouwbare aannemer of doe het zelf

Als je van plan bent om een aannemer in te huren, zorg er dan voor dat je een betrouwbare en ervaren professional kiest. Bekijk online reviews en vraag weer eens rond bij vrienden, familie en/of buren. Als je een aannemer inschakelt is het belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over de werkzaamheden, het tijdsbestek en de kosten. Ga ook na welke dingen je zelf op kan pakken.

5. Houd rekening met onvoorziene kosten

Bij het opstellen van een budget is het altijd belangrijk om rekening te houden met onvoorziene kosten. Je wilt voorkomen dat je de verbouwing stil moet leggen omdat het budget op is. Er kunnen namelijk altijd onverwachte problemen opduiken. Vooral als je zelf aan de slag gaat 😉. Probeer daarom altijd een buffer van minimaal 10% van het totale budget aan te houden voor eventuele onvoorziene kosten.  

6. Maak een tijdschema

Maak een tijdschema voor de verbouwing en houd je hier aan. Zorg ervoor dat je realistische deadlines stelt en dat je voldoende tijd neemt voor elk onderdeel van de verbouwing. Zo voorkom je dat je te veel hooi op je vork neemt en dat het project te lang gaat duren.

7. Wees flexibel

Tijdens een verbouwing is het belangrijk om zo flexibel mogelijk te blijven. Er kunnen zich altijd onvoorziene zaken voordoen die je planning in de war gooien. Wees bereid om aanpassingen te maken en wees niet te streng in je planning. Anders maak je het voor jezelf te moeilijk om aan het plan te houden. 

En aan de slag!

Heb je het plan voor jouw verbouwing helemaal uitgewerkt? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en jouw verbouwing tot een succes te maken! Ben je op zoek naar nog meer interieurtips? Bij Woonblog vind je volop wooninspiratie voor jouw interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten