Veilig wonen: 4x dit kun jij doen in jouw huis!
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Beveiliging

Veilig wonen: 4x dit kun jij doen in jouw huis!

Veilig wonen in je eigen huis is heel belangrijk. Allereerst is het gevoel van veiligheid een van de 5 basisbehoefte van de mens en daarnaast wil je natuurlijk niet dat jouw eigendom bereikbaar is voor buitenstaanders. Jouw huis is de plek waar je je thuis voelt en dus ook veilig hoort te voelen. Het is daarom verstandig om hier eens bij stil te staan. Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af wat de zwakke plekken in jouw huis zijn, op het gebied van inbraakgevoeligheid? De punten die je zelf al kunt bedenken, zijn al kwetsbare punten. Veel mensen denken bij een veilig huis direct aan camerabeveiliging, maar er is meer dat je kunt doen. Benieuwd wat? Lees dan snel verder!

Video deurbel

Veilig wonen in je eigen huis? Overweeg dan eens om een video deurbel aan te schaffen. Een video deurbel is erg populair, maar wordt vaak aangeschaft door mensen in een vrijstaand huis. Echter is de video deurbel voor iedere soort woning geschikt.

Er zijn verschillende soorten van deze bellen, maar de meest bekende is de video deurbel van Ring. Deze bel bevat bewegingssensoren, waardoor je een bericht op je telefoon krijgt als er iemand voorbij de bel loopt. Je kan dan op je telefoon kijken wie er bij de deur staat/loopt. Vervolgens kun je ook door de deurbel praten, om bijvoorbeeld jouw pakketbezorger te vertellen dat je niet thuis bent of om mensen af te schrikken.

De video deurbel geeft jou zelf een veiliger gevoel in huis, omdat je ten alle tijden kan zien wat er gebeurd bij jouw voordeur (of achterdeur).

veilig wonen ring deurbel

Veilig wonen: kies de juiste sloten

Ben jij bewust bezig met de veiligheid van jouw huis? Kijk dan ook eens naar de sloten op de deur. Veel deuren hebben een eenpuntsslot. Dit betekent dat de deur op een punt wordt beveiligd. Inbrekers komen hier makkelijk doorheen met het zogenoemde “pasje”. Wanneer je kiest voor een driepuntsslot, zijn er nog maar weinig zwakke plekken in de deur.

Er bestaan veel verschillende deursloten. Tegenwoordig is een cilinderslot het meest gebruikte slot om jouw huis mee te beveiligen. Deze wordt gebruikt voor de ramen en deuren. Vind het beste cilinderslot bij toplock!

veilig wonen sloten

Bewegingssensoren in jouw voor- en achtertuin

Lichten en geluiden schrikken mensen af, en boeven al helemaal! Ideaal dus om jouw huis extra mee te beveiligen, want je moet de slechte mensen weghouden. Je kunt bewegingssensoren in jouw tuin aanleggen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gewoon lampen nemen met deze sensoren erin. Dit wordt vaak gedaan. Zodra er dan iemand langs de lampen loopt, springen ze aan. Dat schrikt de mensen die niet thuishoren in jouw tuin af, maar voor jezelf is het ook ideaal.

Veilig wonen: maak het ze niet te makkelijk!

Iedereen wil veilig wonen en daar wil de overheid ook graag in meedenken. Zo kennen we allemaal de reclame wel waarin duidelijk naar voren komt: “Maak het ze niet te makkelijk”! En dit klopt, want ongeacht wat je in huis hebt staan, inbrekers gaan vaak voor de makkelijkste weg. Ook al denk je bij jezelf “Wat moeten ze bij mij nou meenemen?”. Houd daarom je ramen dicht, je deuren op slot en lig niks waardevols in het zicht wanneer je weg gaat. Zoals je laptop op tafel. Je wil ze natuurlijk niet naar jouw huis lokken!

inbraakgevoeligheid van een huis

Meer veilig wonen?

Ben je op zoek naar meer woonideeën op het gebied van veilig wonen? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: De veiligheid van je kinderen garanderen: kies voor huisautomatisering!, Zó maak je van je huis een Smart Home! en 10 tips om je huis te beveiligen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten