10 tips om je huis te beveiligen
Wonen

10 tips om je huis te beveiligen

We geven je vandaag 10 tips om je huis te beveiligen! De donkere dagen komen er weer aan. De tijd voor inbrekers om hun slag te slaan. Zorg dat ze bij jou geen kans hebben en beveilig je woning, zo kom je beschermd de winter door! De volgende tips lijken misschien allemaal vanzelfsprekend, maar het is verstandig om ze nog een keer na te lopen om er zeker van te zijn dat je huis goed beveiligd is.

1. Doe de deur op slot!

Wist je dat 1 op de 4 inbraken voorkomen zouden kunnen worden door simpelweg de deur op slot te doen? Doe altijd de deur op slot als je van huis gaat en geef inbrekers geen kans!

2. Zorg voor goed hang en sluitwerk

Goed hang en sluitwerk voorkomt dat inbrekers binnen kunnen komen in jouw woning. Denk aan goede sloten, deur- en raamboompjes en raamgrendels. Zorg ervoor dat het hang en sluitwerk over het Politiekeurmerk Veilig Wonen beschikt. Als een inbreker niet binnen 1,5 minuut binnenkomt, haken ze vaak af. Goed hang en sluitwerk kan het verschil maken!

Er zijn allerlei verschillende soorten sloten te krijgen. Zo heb je bijvoorbeeld gecertificeerde sloten en niet gecertifieerde sloten. Het verschil tussen deze twee is dat je bij een gecertificeerd slot een certificaat moet vertonen om een sleutel bij te laten maken. Daarnaast komen cilindersloten vaak in verschillende klassen. Waarbij klasse 1 het minst inbraakwerend is en klasse 3 het meest. Een van de meest populaire manieren om in te breken is door de kern van de cilinder uit het slot te trekken. Bij een slot met SKG klasse 3 is kerntrekken niet mogelijk. De cilindersloten van Deur-cilindersloten.nl beschikken over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en zorgen er voor dat je huis beschermd is van inbrekers!

Huis beveiligen inbraak

3. Leg geen waardevolle spullen in het zicht

Misschien een inkoppertje, maar leg geen waardevolle spullen in het zicht. Berg laptops, tablets en waardevolle sieraden goed op wanneer je van huis gaat. Zorg daarnaast dat inbrekers niet makkelijk bij je kunnen binnenkijken. Gebruik raamfolie, vitrage, een rolgordijntje of een andere soort raambekleding om inkijk te voorkomen.

4. Voorkom dat inbrekers de eerste verdieping kunnen bereiken

Loop eens een rondje om je huis en bekijk waar inbrekers gemakkelijk de eerste verdieping kunnen bereiken. Zorg ervoor dat er geen ladders of containers tegen je woning staan waarmee je het een inbreker makkelijk maakt. Heb je een aanbouw of schutting waardoor inbrekers toch makkelijk bij een raam of balkon kunnen komen? Zorg dan dat deze ramen en deuren goed beveiligd zijn.

5. Kleine raampjes beveiligen

Houd ook de kleine raampjes, van bijvoorbeeld een wc of badkamer, in de gaten bij het beveiligen van je woning. Wist je dat een inbreker maar 15 centimeter nodig heeft om doorheen te kruipen? Zorg dat deze raampjes goed beveiligd zijn en laat ze nooit openstaan als je weg gaat.

6. Verlichting

Zorg ervoor dat je woning en tuin goed verlicht zijn. Gebruik lampen met timers als je veel van huis bent of op vakantie gaat, zodat het lijkt alsof er iemand in je woning aanwezig is. Zorg voor voldoende buitenverlichting, bij voorkeur met timer. Wanneer je woning rondom en in de tuin goed verlicht is is een inbreker veel beter zichtbaar, en dat willen ze nou juist niet. Ze zullen daarom minder snel voor jouw huis gaan als ze op zoek zijn naar een woning om in te breken.

7. Social media

Inbrekers zijn altijd op zoek naar woningen waarvan ze zeker weten dat er niemand thuis is. Hiervoor gebruiken ze kranten (rouwadvertenties bijvoorbeeld), maar tegenwoordig nog veel vaker social media. Zet niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent en deel je vakantiekiekjes pas wanneer je weer thuis bent.

8. Geen sleutels laten zitten

Laat geen sleutels zitten in deuren. Inbrekers kunnen dan of het raam inslaan en zo de sleutel omdraaien of een gaatje boren en met een hulpstuk zoals een schroevendraaier de sleutel omdraaien. Verstop ook geen sleutels in bloempotten of onder deurmatten, iedereen kent deze ‘bekende’ verstopplekjes.Tips huis beveiligen

9. Laat je huis er bewoond uitzien

Ben je voor langere tijd van huis? Zorg ervoor dat je huis er bewoond uitziet. Laat een paar kopjes op tafel staan en speelgoed rondslingeren. Vraag of je buren hun tweede auto op jouw oprit willen zetten en zorg voor iemand die de post opruimt en de gordijnen op en dicht doet.

10. Beveiligingscamera’s

Met de bovenstaande tips ben je al een heel eind op weg met het beveiligen van je woning. Helaas zijn er een heleboel trucjes waarmee inbrekers toch weten binnen te komen. De simpelste daarvan is ‘gewoon’ een raampje intikken. Wist je dat er in Nederland maar 12% van de inbraken wordt opgelost? En er wordt gemiddeld wel 240 keer per dag ingebroken. Een goede manier om inbrekers af te schrikken en om onverhoopte inbraken op te lossen is met beveiligingscamera’s.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten