Tuinmeubels: Hoe bescherm je ze tegen de vorst?
Meubels Tuinideeën Seizoenen

Tuinmeubels: Hoe bescherm je ze tegen de vorst?

De mooie zomeravonden lijken voorlopig weer even verleden tijd. Het wordt kouder en we brengen steeds minder tijd door in de tuin. Tijd om de tuinmeubels om te bergen! Wanneer je tuinmeubels koopt hoop je er natuurlijk zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Hierbij is het belangrijk dat je de tuinmeubels zo goed mogelijk onderhoudt. En al helemaal in de winter.

Natuurlijk is een loungeset gemaakt om buiten neer te zetten. Maar je kunt je voorstellen dat vorst wel iets met het materiaal doet. Zorg ervoor dat jouw tuinmeubels winterproof zijn. Het behandelen van de materialen is ook belangrijk. Wij geven graag een aantal tips hoe jij jouw tuinmeubels beschermt tegen de (strenge) vorst! We sluiten af met een aantal andere leuke tuin ideeën.

Wanneer mogelijk: Zet ze binnen

Beschik je over een grote schuur of garage? Zet in dat geval je tuinmeubels binnen tijdens de wintermaanden. Zijn jouw tuinmeubels van hout? Zorg er dan wel voor dat er voldoende wordt gelucht. Het zou zonde zijn als je aan het einde van de winter aanslag, schimmel of aantasting op jouw meubels hebt zitten! Houd ook altijd rekening met de plaats waar ze opgeslagen worden. De combinatie van droogte en warmte zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat jouw tuinmeubels gaan barsten. Zet ze bij voorkeur dus niet in de buurt van een ketel!

Zet je tuinmeubels binnen in de winter

Dek ze af

Er zijn tegenwoordig ook genoeg mogelijkheden te vinden om jouw tuinmeubels af te dekken. Speciale afdekhoezen en ander beschermmateriaal voor het geheel maar ook voor de verschillende onderdelen. Sommige houten meubels kun je het beste niet helemaal afsluiten met een hoes. Voor sommige materialen is het heel belangrijk dat ze kunnen ademen om schimmel te voorkomen.

Bang dat de hoes eraf waait? Zet deze dan vast door een touw of een spanband te gebruiken. Zorg er ook altijd voor dat de hoes een ‘hoger punt’ heeft, zodat het water eraf kan lopen. En als laatste: berg de kussens het liefst binnen op. Zelfs als er een hoes overheen zit bestaat de kans dat er vocht bij de kussens komt. All-weather kussens kunnen in principe wel gewoon buiten blijven liggen.

Meubels in de sneeuw tijdens de vorst Tuinmeubels vorst

Probeer het gazon te vermijden

In de zomer is het natuurlijk gezellig om jouw tuinmeubels op het gazon neer te zetten. Vertoeven in een groene omgeving is nou eenmaal uitnodigend. Dat begrijp we. Zorg er wel voor dat jij jouw tuinmeubels in de winter van het gazon afhaalt! Zet deze het liefst binnen en als dit niet kan in ieder geval op een harde ondergrond. Hierdoor voorkom je dat er mos of groene aanslag op jouw geliefde tuinmeubel komt te zitten. Dat wil je natuurlijk niet!

Vermijd het gazon in de winter

Aluminium meubels? Deze zijn al winterproof!

Misschien heb je er wel bewust voor gekozen: aluminium tuinmeubels. Deze tuinmeubels kenmerken zich door een uitstekende duurzaamheid. Meubels die gemaakt zijn van aluminium mogen dan ook tijdens de winter zonder probleem buiten blijven staan. Ben je nog op zoek naar tuinmeubels zoals een loungebank, loungetafel of een Tuin diningset? Probeer altijd rekening te houden met de kenmerken van de materialen. En daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te bedenken welke uitstraling je wilt creëren. Ook niet geheel onbelangrijk!

Meer tuin ideeën?

Lees de volgende artikelen dan ook eens: Tips voor het aanschaffen van een tuinset, Tuinonderhoud in de herfst in plaats van de lente en Geniet van de herfst in de tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten