Tips voor een Scandinavisch interieur
Wooninspiratie Scandinavisch interieur

Tips voor een Scandinavisch interieur

Het Scandinavische interieur is de laatste jaren onwijs populair. Veel van de woontrends die we voorbij zijn komen zijn gebaseerd op deze interieurstijl. Ben je fan van deze interieurstijl, maar weet je niet goed hoe je deze stijl moet toepassen in je woning? Lees verder om een heleboel tips voor een Scandinavisch interieur te ontdekken!

Wit als basis van het Scandinavische interieur

Wit is de ultieme basis van het Scandinavische interieur. Muren, deuren, plafonds en het liefste ook nog eens de vloer. Met deze rustige basis kun je alle kanten op. Gekleurde items komen mooi naar voren op een witte ondergrond. En wit geeft een rustige, kalme uitstraling aan je woning. Natuurlijk wil je niet dat je woning steriel en/of saai wordt. Door gekleurde meubels, accessoires en planten te gebruiken geef je je woning toch een beetje kleur.

De rest van het kleurenpalet van een Scandinavisch interieur is neutraal. Naast wit zie je veel grijs in de Scandinavische inrichting. Er worden over het algemeen veel koele kleuren gebruikt. Wil je toch een beetje kleur gebruiken? Ga dan voor zachte pastelkleuren zoals lichtblauw, groen en roze.

scandinavische woonkamer

Natuurlijke materialen en planten

Een ander typisch kenmerk van het Scandinavische interieur is het gebruik van natuurlijke materialen. Een houten vloer en lichte houten meubels komen veel voor in het Scandinavische interieur. Ook de beton trend zie je terugkomen in het Scandinavische interieur. Zoals betonnen aanrechtbladen en lichte gietvloeren met een betonlook.

Om kleur aan te brengen in deze lichte interieurstijl wordt er gebruik gemaakt van planten. Van grote planten met mooie bladeren tot kleine vetplantjes en cactussen. Planten geven sfeer en versterken het natuurlijke Scandinavische gevoel. Lees ons artikel over de 9 leukste kamerplanten om te ontdekken welke planten het beste bij jouw interieur passen.

scandinavische woonkamer

Geometrische vormen en prints

Fan van geometrische vormen en prints? Goed nieuws, dan is het Scandinavische interieur echt iets voor jou! Accessoires in geometrische vormen en kussens en kleden met geometrische prints passen namelijk perfect in een Scandinavisch interieur. Denk bijvoorbeeld aan leuke geometrische vaasjes of kubussen aan de muur of als bijzettafel. Een ander accessoire dat je veel tegenkomt zijn posters. Met of zonder lijst, aan de muur of op een plankje. Van quotes en leuke printjes tot illustraties van dieren, planten en mensen: het kan allemaal!

Scandinavisch interieur Scandinavisch interieur

Moderne meubels in een Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur kom je vooral moderne meubels tegen. Een grote hoekige stoffen bank met chaise longue is bijvoorbeeld typerend. Verder zie je vaak een grote stoere eetkamertafel met daarbij leuke designstoeltjes die geïnspireerd zijn op de bekende Eames stoelen. De meubels zijn vaak strak en wit of licht hout. Ook typisch Scandinavisch: twee of drie kleine tafeltjes als salontafel.

De Scandinavische woonstijl is onwijs populair. Voor deze interieur stijl kun je voordelig leuke meubels scoren bij allerlei leuke woonwinkels. Heb je nog tips voor een Scandinavisch interieur? Laat het ons weten in de comments! En deel je mooiste interieur foto's met ons door de hashtag #woonblog te gebruiken op Instagram!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten