Tijd voor nieuwe speakers in je woonkamer!
Woonkamer inspiratie Modern interieur DIY Woonruimtes

Tijd voor nieuwe speakers in je woonkamer!

Een muziekje aanzetten, een film kijken met bioscoopgeluid of ouderwets de radio aan. Als het aankomt op audiosystemen in de huiskamer lopen de behoeftes erg uiteen. Niet gek dat er zo veel verschillende soorten speaker- en audiosystemen zijn. Is voor jou de geluidskwaliteit het belangrijkst? Of zijn speakers in de woonkamer ook een woonaccessoire en een toevoeging aan je interieur? Wij begeleiden je graag bij deze keuze!

Even de draad kwijt? 

Om je wat meer overzicht te geven maken we onderscheid tussen traditionele speakers met bedrading en draadloze (smart)speakers. Waar traditionele speakers de hoogste mogelijke kwaliteit audio leveren, zijn het slimme speakers in je woonkamer die je de mogelijkheid geven om in meerdere ruimtes muziek te kunnen streamen. 

Met een draad

Een echte audiofiel zal niet willen inleveren op geluidskwaliteit en kiest voor dit type speakers. Op deze manier verlies je de minste audiokwaliteit en is de kans op ruis minimaal. De term High Fidelity (HiFi) wordt daarom vaak gebruikt om aan te geven dat het om dit type speakers gaat. De meeste mensen zullen tegenwoordig niet meer voor dit systeem gaan. Maar er is een grote uitzondering. Wil je graag een platenspeler gaan gebruiken, kies dan voor speakers in je woonkamer met een draad. Niet iedereen wordt direct enthousiast van dit verhaal over bedrade speakers. We leven tegenwoordig bijna in de toekomst en daarom vullen we onze huizen met slimme apparaten en automatisering. Klinkt dit beter voor jou? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een draadloze smart speakers voor in je woonkamer!

Speakers in je woonkamer: Draadloos

Draadloze speakers in je woonkamer hebben geen ‘geluidsdrager’ nodig om geluid af te spelen. Muziek kan afgespeeld worden, bijvoorbeeld via Apple AirPlay of Spotify Connect. Er zijn vele aanbieders van draadloze smart speakers. Let op! Merken zijn onderling vaak niet te koppelen. Lees je dus goed in over de mogelijkheden binnen een bepaald merk voordat je je ‘eerste’ unit koopt. Wil je bijvoorbeeld nu draadloze speakers in de woonkamer maar lijkt het je ook tof om dit in de toekomst uit te breiden met een soundbar onder je TV? Kijk dan welk merk ook een soundbar in het assortiment heeft.  

Speakers woonkamer

Meer dan geluid

Met passende muziek kun je bijdragen aan een fijne sfeer in je woonkamer. Maar er is meer. Een visueel aantrekkelijke speaker kan ook echt een toevoeging zijn aan je interieur. Denk aan speakers met houten elementen voor een Scandinavisch interieur. Voor een modern strak interieur zouden hoogglans zwarte draadloze speakers in je woonkamer een mooie toevoeging kunnen zijn. In een ideale situatie wil je een speaker of draadloze speaker die aansluit bij je wensen en je interieur. Hopelijk kun jij een passende combinatie vinden van looks en specs. Til jij interieur naar het volgende niveau met een mooi audiosysteem? 

Volgende feestje bij jullie?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten