Thuiswerken: essentials die niet mogen ontbreken
Wonen Studeerkamer inspiratie Woonideeën

Thuiswerken: essentials die niet mogen ontbreken

Het thuiswerken is voor veel mensen een feit. We ondervinden nu met zijn allen hoe het is om vanuit huis te werken. Over het algemeen gaat dit bij een hele hoop bedrijven goed. Desalniettemin merken we in zulke situaties toch dat er, voor op de lange en korte termijn, een aantal essentials zijn die we nodig hebben voor het thuiswerken. Zo maak je het jezelf net een stukje gemakkelijker. Benieuwd hoe jij het thuiswerken prettiger kan maken? Lees dan snel verder!

thuiswerken

Thuiswerken: de printer

Thuiswerken houdt soms ook in dat je niet alle benodigdheden bij de hand hebt, die je normaal op kantoor wel bent gewend. Veel mensen moeten nog regelmatig printen. Bijvoorbeeld wanneer je een administratieve functie hebt. Bij veel bedrijven staan er geavanceerde kopieermachines en hoogstwaarschijnlijk heb je deze thuis niet. Voor thuis is een standaard printer vaak al goed. Soms moet je genoegen nemen met wat je thuis hebt. Heb je geen printer thuis, maar heb je deze wel echt nodig? Overleg dit dan met je werkgever. Vaak valt er wel iets te regelen.

Dan een ander probleem. Regelmatig printen betekent ook dat de inkt regelmatig moet vervangen. Vaak kom je hier net te laat achter. HP Inkt heeft daar iets op bedacht. Met HP Instant Inkt geeft jouw printer via Wi-Fi een seintje door naar HP dat de inkt bijna op is. De inkt krijg je dan automatisch thuisbezorgd. Ideaal, toch?

printer HP

Ergonomisch thuiswerken: gebruik een monitorarm

Steeds meer mensen en bedrijven worden zich bewust van ergonomie. Een goede werkhouding is belangrijk voor de gezondheid en productiviteit van de werknemers. Bij ergonomie denken mensen vaak alleen aan een juiste zithouding. Dit is ook heel erg van belang, maar er is meer dat je kunt doen. Schaf bijvoorbeeld een verstelbare monitorarm aan of een laptopstandaard. Hiermee kun je het beeldscherm precies op de juiste hoogte zetten, zodat je je nek niet belast. Zet het scherm zo, dat je ogen op dezelfde hoogte zijn als de bovenste rand van de computer.

ergonomisch thuiswerken

Oortjes: simpel maar onmisbaar tijdens het thuiswerken

Misschien herken je het wel: een videocall met collega’s of klanten en schreeuwende kinderen op de achtergrond. Er is niets vervelender dan dat. Jij en degene waarmee je aan het videobellen bent wil zich kunnen concentreren. Schaf daarom oortjes aan. Deze gaan gewoon in je laptop.

Meer thuiswerk tips en ideeën?

Op zoek naar meer thuiswerk tips en ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Efficiënt in een creatieve omgeving thuis werken, 5 handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek en Werkkamer inrichten: 5x inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten