Tips voor het inrichten van een thuiskantoor

Tips voor het inrichten van een thuiskantoor

Het kan zo zijn dat je volledig vanuit huis werkt of dat je deels vanuit huis gaat werken. Het gebeurt steeds vaker, en dat is niet heel gek want voor veel mensen werkt het erg fijn. Toch is het wel belangrijk om een fijne basis te hebben als thuiskantoor. Zo wil je wel productief kunnen zijn en je goed concentreren. Daarom hebben we in deze blog drie tips voor het optimaal inrichten van je thuiskantoor. 

Investeer in een kwalitatieve printer

De eerste tip is om te investeren in een goede en kwalitatieve printer. Je wil graag een goede printer in het thuiskantoor met een kwalitatieve Hp cartridge. Zo moet je altijd even goed gaan vergelijken wat jij fijn vindt bij een printer. Wil je bijvoorbeeld je printer draadloos of via een kabel verbinden met je laptop of pc. Er zijn ook printers die tevens dienen als kopieerapparaat en om documenten in te scannen. Erg handig wanneer je met veel contracten of documenten online werkt. Zo heb je nooit het gedoe om naar het kantoor of een winkel te moeten om even snel iets uit te printen. Een all-in-one printer is sterk aan te raden omdat deze alle functies bezit. Zorg dat je voldoende inktcartridges hebt, zodat je niet ineens zonder komt te zitten.  

thuiskantoor ergonomisch

Creëer een ergonomische werkplek

Voor een thuiswerkplek waar je op lange termijn goed kan werken zijn een aantal dingen belangrijk. Zo is tip 1 dus de een printer en cartridge zoals de HP 953 en tip twee is om te zorgen dat je een ergonomische werkplek hebt. Dit is namelijk belangrijk om rug-en nekklachten te voorkomen op lange en korte termijn. Hiervoor moet je investeren in een bureau die op de juiste hoogte staat. Hierbij is een passende stoel die goede ondersteuning biedt aan je rug en armen ook erg belangrijk. Een aspect dat vaak wordt vergeten is om de laptop of computer op ooghoogte te plaatsen. Het is namelijk heel erg slecht voor je houding om de hele dag naar beneden te kijken. Neem ook regelmatig pauzes om wat rek en strek oefeningen te doen.

thuiskantoor modern

Organiseer de thuiswerkplek

Wanneer je vanuit huis werkt, is het belangrijk om een georganiseerde werkplek te hebben. Anders loop je het risico om snel afgeleid te raken, of je met andere zaken bezig te houden. Koop manden, dozen of kasten om alles in op te slaan. Zorg dat je geen belangrijke documenten laat slingeren, of werk en prive teveel door elkaar haalt. Label alle documenten en lades om makkelijk te weten waar je iets hebt gelaten. Gebruik een pennenbakje, notitieblok en eventueel andere bureau-organizers.

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten