Zo dek je de tafel voor een gezellig diner met vrienden
Woonideeën Inrichting

Zo dek je de tafel voor een gezellig diner met vrienden

Er is niets leuker dan de kriebels van voorpret als je een gezellig diner op de planning hebt staan met je vrienden. Maar hoe transformeer je jouw eettafel tot dat Pinterest-waardige plaatje zonder dat je uren bezig bent? In dit artikel delen we de beste tips om je tafel moeiteloos te transformeren van mwah naar wauw. Succes!

tafeldekken kleur

Kies je thema

Eerst en vooral: wat is de sfeer van de avond? Ga je voor chic of een meer relaxte sfeer? Ga je bijvoorbeeld 3-gangen eten (check dan trouwens dit heerlijke aspergesoep recept !) of ga je meer tapas delen? Een thema of kleurenschema doet hier echt wonderen. Denk aan minimalistisch wit, een jungle-thema of juist een gezellige seizoenstafel. Zorg dat alles van servies tot decoratie in lijn is. Het is jouw feestje, dus jij bepaalt de regels toch?

servies tafeldekken

Tafellinnen: de basis

Een chic tafelkleed of een strakke tafelloper kan de hele sfeer van je tafel samenbrengen. Zorg ervoor dat je linnen kreukvrij is (tenzij kreukels bij je weelderige zomer thema horen, natuurlijk). Ook kun je kiezen voor bijpassende placemats en servetten. 

tafellinnen

Servies en bestek

Tijd voor servies en bestek. Je kunt ook hier weer alle kanten op: mix en match je servies voor een speelser effect of houd het juist lekker strak met een complete set. Stapel de borden op volgorde van het menu (groot naar klein). Het bestek leg je van buiten naar binnen, op volgorde van je gangen. Mooi servet eronder leggen en klaar is kees!

bloemen tafeldekken

De eyecatcher op tafel

Elke tafel verdient een showstopper in het midden. Denk aan een weelderig bloemstuk, elegante kaarsen, of een stoer decorstuk dat aansluit bij het thema van de avond en je tafel. Alles kan, zolang het maar niet het zicht of de conversatie blokkeert. 

Naamkaartjes en menukaarten

Wil je je vrienden echt speciaal laten voelen? Maak dan gezellige naamkaartjes. Een klein gebaar met een groot effect. Tot slot kun je met naamkaartjes mooi zelf de tafelindeling bepalen, waar je mee kunt voorkomen dat misschien dezelfde mensen altijd bij elkaar zitten. Zeker als je een groot diner hebt, is dit handig. Zo kun je je gasten goed laten socializen! Ook een menukaart geeft niet alleen een bijzonder gevoel, maar het voorkomt ook de "wat eten we?"-vragen. Handig!

Zo zie je maar dat een tafel mooi dekken echt geen ingewikkelde klus hoeft te zijn. Trek er een uurtje vooruit en je bent met deze tips in een mum van tijd klaar!

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier onze blog voor tafeldekken tijdens de feestdagen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten