Spullen die je wél nodig hebt in je keuken
Keuken inspiratie

Spullen die je wél nodig hebt in je keuken

Sommige lades steken vol apparaten die je nooit gebruikt en soms wil je aan de slag maar heb je er het materiaal niet voor. In elke keuken en huishouden is dat anders, en toch zijn er een aantal spullen die je wél best in huis haalt voor het geval dat. Om er achter te komen de welke, lees je best verder.

Alledaagse dingen die je mist

Je hebt waarschijnlijk al een fornuis, waterkoker, onderzetters voor hete potten, pannen, raspen, enzovoort. Maar heb je bijvoorbeeld ook een groot genoeg dienblad? Eens je dit in huis haalt, ga je het blijven gebruiken. Stop met je kopjes thee of glazen wijn met hapjes van de keuken naar de zetel te dragen in drie keer, neem gewoon een groot en mooi dienblad. Dat houdt je eten en drank ook stabieler als je het op het randje van de zetel of poef legt.

Ook een rekje voor je potten en pannen wil je ergens hebben hangen. Dat moet geen storend element tegen je muur zijn. Je kan die rekjes in je kasten hangen, dan kan je gemakkelijker aan je spullen zonder dat je ze allemaal moet verplaatsen of dat gekletter van het metaal moet horen. Als dat gekletter jou specifiek stoort zijn er trouwens een aantal vervangmiddeltjes. Zo bestaat er bijvoorbeeld een plastic vergiet dat je kan opplooien.

Als je een wijndrinker bent is een flessenhouder geen slecht idee. Het kan een gewoonte zijn om je flessen rechtop te bewaren omdat een wijnkast of rek best prijzig kan zijn, maar dat kan de kurk uitdrogen en te veel zuurstof bij de wijn laten. Je kan zelfs plastic houders kopen die je ergens ophangt of tegenplakt, zodat je je wijn beter kan bewaren en er meer van genieten.

Deze komen nog wel van pas

Gooi geen bakvormen die je het laatste jaar niet meer hebt gebruikt weg. Je gaat ooit in je leven wel nog eens iets bakken. En dan wil je echt niet zonder bakvorm zitten, er een bijkopen, of naar iemand anders thuis gaan om er een te gaan halen. Dit is iets dat je beter in de kast laat liggen want een in-het-geval-dat moment duikt wel eens op. Als het buiten donker en koud is, wil je toch wel een heerlijke appelcake op tafel kunnen toveren, niet?

Ook een appel- en peersnijder is fijn om te hebben liggen. Zeker voor ouders met jonge kindjes. Je drukt die gewoon op je stuk fruit en het is gesneden, plus het klokhuis is eruit. Of een appelpen, dat is ook handig. Hier zijn trouwens ook variaties op voor grotere of andere stukken fruit zoals watermeloenen en avocado’s.

Zo, nu weet je waarmee je keuken iets meer uitgerust is. Dat hangt natuurlijk wel nog steeds af van je voorkeur en levensstijl. Implementeer wat je inspirerend vond en maak zo je keuken een vlottere en aangenamere plek.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten