Je slaapkamer een make-over geven? Hier een paar tips!
Slaapkamer ideeën

Je slaapkamer een make-over geven? Hier een paar tips!

Wanneer je niet meer tevreden bent over hoe een ruimte in jouw huis eruit ziet, dan zul je niet meer aan het gevoel kunnen ontkomen dat er iets moet gebeuren. Zodra iets je opgevallen is, is het enorm lastig om dit los te laten. Of het nou gaat om behang dat niet meer mooi is, kozijnen die wel een likje verf kunnen gebruiken of een kast die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Als je dan toch aan de slag gaat, kun je net zo goed meteen alle storende factoren in een ruimte aanpakken. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet, zo heeft jouw slaapkamer na een middagje werk al een hele andere uitstraling!

Maak een concreet plan

First things first, voordat je de bouwmarkt binnen stapt is het van belang om precies te weten wat je wilt gaan doen. Dit voorkomt dat je aan de slag gaat zonder visie en simpelweg spullen aanschaft die je achteraf niet nodig bleek te hebben. Met deze aanpak is de kans ook kleiner dat je impulsaankopen doet! Maak dus een concreet plan van alles wat er moet gebeuren. Per stap kun je vervolgens alvast bedenken wat je nodig hebt op dat moment. Denk hierbij ook aan zaken als een goed werkende boormachine, afplaktape en een pot grondverf.

Het is ook belangrijk dat je reëel bent over wat je wilt realiseren. Zo heeft niet iedereen de handigheid om ieder do-it-yourself klusje aan te pakken. Zeker niet wanneer je nog niet zo’n ervaren klusser bent. Daarnaast is het ook van belang om goed na te denken over de ruimte in een kamer. Zo voorkom je dat de uitstraling te druk wordt omdat je te veel wilt. Zodra je alle spullen hebt verzameld, kun je meteen aan de slag gaan.

Je weet nu als het goed is ook stap voor stap wat er moet gebeuren. Dit kan enorm handig zijn om het overzicht te bewaren. Zet het stappenplan op papier of maak aantekeningen in je telefoon.

Houd het persoonlijk

Daarnaast is het ook fijn om een slaapkamer wat persoonlijker te houden. Het is tenslotte de plek waar je een groot deel van de dag doorbrengt. Een plek waar je tot rust kunt komen. Het is dan ook altijd leuk om een persoonlijke touch aan de slaapkamer te geven. Je zou voor een fotobehang kunnen kiezen of een canvas met een persoonlijke foto. Zo kun je genieten van mooie herinneringen iedere keer wanneer je de slaapkamer binnenloopt!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten