Hoe pak je de renovatie van een appartement aan?
Klussen

Hoe pak je de renovatie van een appartement aan?

Als een appartement moet worden gerenoveerd dan kun je dat natuurlijk het beste doen als het leegstaat. Maar met de huidige woningnood in Nederland komt het niet vaak voor dat een appartement lang leeg staat. De huurders of kopers staan vaak in de rij zodra ze er lucht van krijgen dat een huis beschikbaar komt. En bovendien worden er in het geval van een huurwoning inkomsten gemist door de eigenaar als het appartement een tijd leeg staat voordat er een nieuwe bewoner in kan. Dan is er nog het nadeel van de beschikbaarheid van vakmensen. Als alle badkamers in een appartementencomplex vervangen moeten worden dan is het een stuk goedkoper om hiervoor in één keer een opdracht te verstrekken en afspraken te maken wanneer het werk wordt uitgevoerd. Maar wat doe je met de bewoners? Die moeten tijdelijk hun huis uit.

Regel voordelig tijdelijke huisvesting

Als je er de ruimte voor hebt dan kun je tijdelijke huisvesting regelen waar de bewoners van een appartement dat in de steigers staat kunnen verblijven door een blokhut of tuinhuis neer te zetten op je eigen terrein. Zo’n unit is natuurlijk niet zo comfortabel als een huis, maar het is dan ook maar tijdelijk. Zodra een appartement kan worden opgeleverd kunnen de bewoners terug naar huis en kan een volgende eigenaar of huurder zijn intrek nemen in de tijdelijke huisvesting. Houd er wel rekening mee dat als de renovatie in de winter plaatsvindt er uiteraard ook adequate verwarming aanwezig moet zijn. Je kunt naast de blokhut een toilet en douche unit plaatsen zodat de tijdelijke bewoners van alle gemakken zijn voorzien.

Waar regel je een geschikte blokhut?

Bij Lugarde Nederland kun je een blokhut of tuinhuis op maat laten maken. Dit biedt als voordeel dat je het tijdelijke verblijf kunt aanpassen naar je wensen en de mogelijkheden ter plaatse. Bedenk waar het tuinhuis voor wordt gebruikt. Zo moeten er bijvoorbeeld voldoende slaapplaatsen zijn voor alle bewoners. Je kunt via een aggregaat zorgen dat er stroom is, soms is het mogelijk om in een tuinhuis stroomvoorziening aan te leggen, dit hangt af van de logistiek ter plaatse. Het tuinhuis kan worden gekocht inclusief plaatsing, zodat je daar verder als opdrachtgever geen omkijken naar hebt. Uiteraard is een blokhut niet bedoeld voor permanente bewoning. Je kunt kiezen voor een constructie die gemakkelijk kan worden afgebroken en elders weer opgebouwd. Ideaal als er nog meer renovatieprojecten op stapel staan, wellicht bij een andere VvE die ook gebruik wil maken van de blokhut.

Duurzame huisvesting

Een Douglas blokhut is niet alleen duurzaam als je hem op een andere locatie opnieuw gebruikt. Hij is ook duurzaam door het gebruikte materiaal. Douglas hout is van uitstekende kwaliteit en gaat jaren mee als het hout na plaatsing wordt bewerkt met een goede beits. Het hout is dan optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals temperatuurverschillen en vocht. Zorg ervoor dat het tuinhuis op een stevige en stabiele ondergrond staat. Dit vergroot het wooncomfort aanzienlijk.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten