Q&A: Antwoord op de meestgestelde vragen van lichtstraten
Inrichting

Q&A: Antwoord op de meestgestelde vragen van lichtstraten

Op zoek naar manieren om meer natuurlijk licht in je huis te krijgen? Dan is een lichtstraat kopen een optie die zeker het overwegen waard is. Benieuwd wat het inhoudt? Dat vertellen we je graag! In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over lichtstraten.  

Wat zijn lichtstraten?

Lichtstraten zijn structuren die ingebouwd worden in het dak van je huis. Ze worden gemaakt van glas of ander doorzichtig materiaal. Deze lichtstraten zijn speciaal ontworpen om veel direct zonlicht binnen te laten. Het voordeel? De overvloed aan natuurlijk licht die het binnenlaat. Doordat je nu heel veel licht in je huis krijgt, heb je meteen warmte en gezelligheid in huis. Perfect voor als je een huis hebt dat weinig daglicht binnenlaat.

Past er een lichtstraat in mijn huis?

Je hebt verschillende ontwerpopties voor lichtstraten. Van moderne en strakke stijlen tot meer traditionele of artistieke ontwerpen. Het past dus niet alleen in jouw huis, maar ook precies in jouw woonstijl. Toch niks voor jou bij? Geen probleem. Je kan ze ook geheel op maat laten maken, zodat de lichtstraat perfect aansluit bij de architectuur van jouw huis.

Wat zijn de voordelen van lichtstraten?

Natuurlijk zijn lichtstraten bedoeld om meer natuurlijk licht door te laten. Maar er zijn meer voordelen! Wanneer je natuurlijk licht naar binnen brengt, creëer je automatisch een gevoel van ruimte en openheid. Lichtstraten laten zo ook de kleinste ruimtes groter lijken. Perfect voor als je een smalle eethoek, keuken of uitbouw hebt.

Moet je lichtstraten vaak schoonmaken?

Er wordt aangeraden om je lichtstraat ongeveer drie keer per jaar schoon te maken. Stof, bladeren en andere vuildeeltjes kunnen zich na verloop van tijd ophopen. Maar het is heel makkelijk om schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of doek om vuil voorzichtig te verwijderen en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het glas kunnen beschadigen.

Zijn lichtstraten wel energie-efficiënt?

Zeker! Door slim gebruik te maken van natuurlijk licht, verminderen lichtstraten de behoefte om je licht overdag aan te hebben. Een goed ontworpen lichtstraat is ook een natuurlijke warmtebron, waardoor je minder verwarmingskosten hebt. Perfect voor de koude wintermaanden!

Op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk onze andere blogs voor meer inspiratie voor de inrichting van jouw huis! 


Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten