Perfecte logeerkamer maken doe je zo!
Slaapkamer ideeën

Perfecte logeerkamer maken doe je zo!

Komen er gasten overnachten bij je thuis? Dan wil je natuurlijk dat ze zich onmiddellijk thuis voelen in jouw stekje. De logeerkamer gezellig inrichten is daarbij van het allergrootste belang. Met deze tips lukt het jou zo!

Heet je gasten welkom

Je gasten hartelijk welkom heten is het allerbelangrijkste! Zorg ervoor dat ze zich thuis voelen en druk hen op het hart dat jouw huis hun huis is. Geef hen ook dat hartelijke welkomstgevoel wanneer ze hun kamer betreden. Zet een flesje bubbels of wijn klaar, een mandje met fruit en ander lekkers.

Creëer een hotelgevoel

Je wil niet dat je vrienden of familieleden het gevoel hebben dat ze op een muffe zolderkamer de nacht moeten doorbrengen. Integendeel! Geef hen hetzelfde heerlijke gevoel dan dat je zelf op hotel wil ervaren. Rust het bed uit met ultrazacht beddengoed en een hagelwitte of net kleurrijke dekbedovertrek. Beschikt je logeerkamer over een badkamer of lavabo? Voorzie dan mooie, kwalitatieve handdoeken en lekker geurende toiletartikelen zoals room sticks, handzeep en body lotion. Wil je hen écht verwennen? Dan mogen slippers en fluffy badjassen ook niet ontbreken!

Maak het gezellig

Een hotelgevoel is leuk wat betreft handdoeken en beddengoed, maar daarnaast hoeft jouw logeerkamer niet al te klinisch en kil te zijn. Richt de kamer gezellig in met kaarsen, een mooie vaas met hip droogboeket, koffietafelboeken, tapijtjes, kadertjes en gepaste decoratie. Onthoud wel: less is more. Een beetje gezelligheid is oké, maar daarvoor hoef je de kamer niet vol te stouwen met spullen!

Installeer een koffiecorner

Indien je over genoeg ruimte beschikt, is het fijn een klein koffie- en theehoekje te voorzien. Zet een klein tafeltje met daarop een waterkoker, koffiezetapparaat en koffiecapsules, theezakjes en melk en suiker. Je gasten extra verwennen doe je met koekjes en chocolade.

Voorzie een ruime kast

Voldoende kastruimte in een logeerkamer is een must! Je wil uiteraard dat je gasten al hun spullen makkelijk kwijt kunnen. Voorzie een mooie, cleane, witte kast met houten accessoires zoals hangers en legplanken. Leg eventueel extra hoofdkussens en beddengoed in de kast, voor het geval je gasten hier nood aan zouden hebben.

Zorg voor privacy

Aangezien je wellicht zelf nooit gebruik maakt van je logeerkamer, stoor je je er niet aan dat er geen raamdecoratie is. Let wel: je gasten zullen het ten zeerste appreciëren dat er jaloezieën of rolgordijnen voorhanden zijn. Hierdoor creëer je niet enkel privacy, je kan er ook de kamer mee verduisteren.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten