Parketvloer of toch liever PVC? Dit zijn de verschillen!
Interieur Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Parketvloer of toch liever PVC? Dit zijn de verschillen!

Tegenwoordig zijn PVC-vloeren en parketvloeren razend populair geworden. Dit komt omdat PVC en parket jarenlang meegaan. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer is het belangrijk dat je er een uitzoekt die aan al jouw wensen voldoet. Bij Woonblog vertellen we je graag wat de verschillen zijn tussen PVC en parket, zodat jij de juiste keuze kunt maken!

De verschillen tussen een PVC-vloer en een parketvloer

Een parketvloer is een vloer dat van hardhout gemaakt is, terwijl een PVC-vloer van een harde soort kunststof is. Qua materiaal erg verschillend, maar in de praktijk lijken zie je soms nauwelijks verschil. Zo kunnen ze PVC-vloeren tegenwoordig zo goed namaken dat het bijna niet meer te onderscheiden is van echt hout.

Hoe kan je nou zien wat het verschil is? Bij een parketvloer zijn de groeven vaak beter zichtbaar omdat het van hardhout gemaakt is. PVC is van kunststof en komt daarom wat minder natuurlijk over en zal dus ook minder of geen groeven bevatten.

Voordelen van een PVC-vloer

Twijfel je om een PVC-vloer te nemen? Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet:

 • PVC is erg duurzaam en gaat dus heel lang mee. Van deze vloer heb je gegarandeerd lang plezier.

 • De prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed.

 • PVC is onderhoudsarm, in tegenstelling tot parket dat om de zoveel tijd geschuurd en gelakt moet worden.

 • Een goede PVC-vloer kan een erg natuurlijke uitstraling hebben.

 • PVC is van kunststof en is daarom waterbestendig.

 • In combinatie met een PVC-vloer kan ook vloerverwarming geïnstalleerd worden. Bij houten vloeren is dit niet altijd mogelijk.

Wil je meer pvc vloeren bekijken? Bekijk dan eens deze vloeren en doe inspiratie op!

Voordelen van een parketvloer

Een parketvloer kent ook vele voordelen. Hieronder zullen we deze toelichten, zodat je beide vloeren makkelijk met elkaar kunt vergelijken.

 • De natuurlijke uitstraling van hout kunnen ze al goed namaken, maar echte kenners zullen het er mee eens zijn dat het nooit helemaal dezelfde uitstraling evenaart als een echte parketvloer.

 • Een parketvloer straalt veel warmte en sfeer uit.

 • Je kunt zelf de afwerking kiezen: ga je voor modern of voor klassiek?

 • Een parketvloer isoleert goed.

 • Parket is net als PVC erg duurzaam.

Ben je ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden van parket voor jouw interieur? Klik hier voor parket!

Voor welke soort kies jij?

Ben je eruit en weet je of je voor een PVC-vloer of voor een parketvloer gaat? Of twijfel je nog aan je keuze? In onze eerdere blogposts schreven we al over: Soorten vloeren voor in huis: woonkamer inspiratie en ook over vloeren voor in de badkamer: Badkamer vloer: ontdek 4 toffe vloeren voor jouw badkamer!. Kijk deze blogs dus nog eens na als je nog meer wooninspiratie op wilt doen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten