Een nieuwe keuken in 3 stappen
Keuken inspiratie

Een nieuwe keuken in 3 stappen

Heb jij een nieuwe woning gekocht, waarvan de keuken toe is aan vervanging? Dan is het natuurlijk verstandig om dit direct te doen. Op het moment dat je er namelijk voor kiest dit in een later stadium aan te pakken, is de kans vrij groot dat je andere delen van de woning beschadigd. Hierbij moet je denken aan de vloer, maar ook het slopen van de keuken zorgt vaak voor de nodige stress. Omdat het uitzoeken van een nieuwe keuken nu niet iets is wat we dagelijks doen, is het aan te raden om een stappenplan te maken, zodat je zeker weet dat je uiteindelijk een keuken uitkiest, die voldoet aan alle verwachtingen.

Begin met het in kaart brengen van je wensen

Een nieuwe keuken moet waarschijnlijk aan allerlei eisen voldoen. Logisch ook, want het is toch een plek waar je dagelijks bezig bent met het onder andere bereiden van het eten. Daarbij komt ook dat de keuken tegenwoordig een steeds groter deel uitmaakt van de volledige woning en we ons dus steeds vaker en langer begeven in de keuken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een avondje borrelen met vrienden of het spelen van een spelletje. Om er dan voor te zorgen dat je een keuken kiest die volledig voldoet aan je wensen, is het handig te beginnen met een moodboard. Dit is eigenlijk niets meer dan een verzameling met plaatjes, stalen en ook eventueel schetsen van alles wat jou aanspreekt.

Laat een 3D schets maken

Het grote voordeel van de huidige tijd, is dat het heel eenvoudig is om een 3D tekening te laten maken, zodat je kunt zien hoe je keuken uiteindelijk wordt. Vooral met dergelijke uitgaven is het wel fijn dat je er een beeld bij hebt. Waar het online je zorgverzekering vergelijken gaat op basis van prijs, is het uitzoeken van een nieuwe keuken natuurlijk voornamelijk beleving. Door verschillende ontwerpen te laten maken, kun je eenvoudig de verschillen met elkaar vergelijken. Zo kun je eenvoudig bij iedere keuken iets wegplukken, wat je dan uiteindelijk kunt gebruiken bij het samenstellen van de perfect tekening. Voldoet alles aan je wensen, dan is het zaak om de praktische zaken te regelen.

De maten van de keuken

Er is natuurlijk niets zo belangrijk als het formaat van je keuken. Je kunt namelijk wel allerlei wensen hebben, maar deze moeten dan dus ook wel praktisch uitvoerbaar zijn. Je kunt je wel voorstellen dat een keuken met kookeiland een lastig verhaal wordt als je niet meer dan 5 vierkante meter aan ruimte hebt voor je keuken. Meet dus de ruimte waar de keuken moet komen, zodat je exact weet welke mogelijkheden of je hebt. Het zou vervelend zijn dat je straks op zoek gaat naar een keuken en eigenlijk blijkt dat de wensen die je hebt niet allemaal volledig uitvoerbaar zijn. Op het moment dat je alles in kaart hebt gebracht en er een tekening is gemaakt, die volledig voldoet, dan kunnen jullie de uiteindelijke beslissing maken en de keuken op maat laten maken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten