Wat je moet weten over afvalscheiding bij een kantoor aan huis
Klussen

Wat je moet weten over afvalscheiding bij een kantoor aan huis

De mate waarin je afval en uitstoot produceert wordt steeds belangrijker in de maatschappij. Zeker voor bedrijven is dit een belangrijke zaak. Wanneer je als onderneming afval hebt, dan moet je dat per wet verplicht scheiden. Daar moet je heel nauwkeurig in zijn. Maar hoe zit dat eigenlijk met het scheiden van afval met een kantoor aan huis?

Zorgen voor scheiding

Wanneer je als eenmansbedrijf thuis werkt, dan moet je jouw MKB afval netjes recyclen. Daarvoor gebruik je een restafval container. Veel grote bedrijven huren daar een team voor in. Dat kan bijvoorbeeld met een particulieren inzamelaar die flink betaald wordt. Het is natuurlijk zo dat het voor hen wel heel gemakkelijk is om containers en andere opslagplaatsen op kantoor of elders op het bedrijfsterrein te verzorgen. Werk je echter thuis, dan wordt dat al een stuk lastiger. Ook al heb je wel dezelfde verantwoordelijkheden als de grote ondernemingen. Dan is het fijn dat er ook kleinschalige mogelijkheden zijn die je kan benutten.

Het inzamelen van afval

Als het gaat om bedrijfsafval, dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je dit goed laat inzamelen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door hier afspraken over te maken met de gemeente. Die helpen ondernemers vaak met het afvoeren van afval. Je kan het dan bijvoorbeeld thuis laten ophalen. Een andere optie is dat je zelf naar de milieustraat rijdt om het af te leveren. Daarvoor moet je dan wel reinigingsrecht betalen. Dit kan je per maand wel een kostenpost opleveren. Het is belangrijk dat je precies laat zien in je boekhouding hoeveel afval je produceert en wat dat kost.

Gemeenten moeten helpen

Het is goed om te weten dat je er met je kantoor aan huis niet alleen voor staat. Jouw gemeente mag bijvoorbeeld niet zomaar zaken wijzigen in jouw aanvraag. Het is zelfs zo dat ze verplicht zijn om jouw afval af te voeren. Wat het reinigingsrecht kost kan wel verschillen per gemeente. Daarin zijn ze wel vrij. De kosten worden gebaseerd op de hoeveelheid afval, of op een vast abonnement.

Particulier bedrijf inhuren

Een andere mogelijkheid is het inhuren van een particulier bedrijf. Dit kan soms voordeliger zijn. Die komen het vuilnis dan bij je thuis ophalen. Dit kan vaak op basis van een vaste prijs, precies op jouw maat afgestemd. Je huurt een container en die wordt periodiek geleegd. Het is wel belangrijk om met een erkend bedrijf te werken. Dit wordt door de overheid geëist. Zo kan je gemakkelijk zorgen dat alles snel in orde komt. Het is wel zo gemakkelijk om zo aan de slag te gaan. Dit kan je veel zorgen schelen als ondernemer.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten