Welke klussen zorgen voor waardevermeerdering aan je woning?
Duurzaam Energie Woonruimtes

Welke klussen zorgen voor waardevermeerdering aan je woning?

Huiseigenaren worden bij de verkoop van hun woning doorgaans verrast met de gestegen waarde van hun huis. Zeker in de afgelopen jaren zijn huizen veel meer geld waard geworden. Wil je een nóg betere woningwaarde, dan zijn deze verbouwingen aan te raden.

Isolatie aanbrengen

Woningen krijgen tegenwoordig allemaal een energielabel bij de verkoop. Recent onderzoek toonde aan dat woningen tot wel 7 procent meer waard zijn wanneer het energielabel B of hoger is. Hoe bereik je dat? Vul je spouwmuren en het dak met isolatie, plaats kunststof kozijnen met isolerende beglazing. Voor kunststof kozijnen en beglazing kun je het beste een specialist raadplegen, vertelt Het Kozijnenhuis. Een specialist kan goed beoordelen wat in jouw situatie de beste resultaten zal opleveren. Dakisolatie en spouwmuurisolatie zijn vaak algemene pakketten.

Zonnepanelen plaatsen

Woningen met zonnepanelen brengen meer geld op dan woningen zonder zonnepanelen. Dat klinkt logisch. Maar zelfs na meerdere jaren zijn deze panelen nog geld waard. Dit is dus aan twee kanten een duurzame investering: allereerst omdat je zelf groene stroom opwekt, en daarnaast omdat je een groot deel van je investering weer terugkrijgt bij de verkoop van je woning.

Aanbouw van een serre of erker

Meer ruimte in huis betekent meer vierkante meters aan oppervlakte. En taxaties gebeuren voor een aanzienlijk deel op basis van de oppervlakte van de leefruimte. Je zult dus deze investering ook gemakkelijk terugkrijgen bij de verkoop. Manners schreef er vorig jaar een artikel over.

Installatie van een laadpaal

Als je een laadpaal op eigen grond hebt is dat best wat waard. Veel mensen die een elektrische auto rijden, moeten gebruikmaken van openbare laadpalen. En die staan vaak net iets verder weg dan waar je woont. Bovendien zullen ze vaker in gebruik zijn nu het aantal elektrische auto’s flink toeneemt.

Wil je je geld dus over een tijdje graag terugzien, dan zijn deze investeringen in je woning redelijk veilig. Rechten kun je er niet aan ontlenen, maar het ziet er naar uit dat dit voorlopig nog wel zo zal blijven.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten