Een kleine woonkamer inrichten: 3 tips

Een kleine woonkamer inrichten kan soms best lastig zijn. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de indeling van de kamer, je hebt tenslotte weinig ruimte. Een aantal simpele factoren kunnen jouw woonkamer optisch vergroten. Kies bijvoorbeeld een kleurenpalet voor in de kamer. Hierdoor ontstaat er veel rust. Ben jij benieuwd hoe je een kleine woonkamer slim kunt inrichten? Lees dan snel verder en doe woonkamer inspiratie op!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Woonblog.eu (@woonblog.eu)

1. Een kleine woonkamer inrichten: wat vind jij belangrijk?

Een kleine woonkamer inrichten vergt wat meer aandacht en voorbereiding. Bedenk voor jezelf wat jij belangrijk vindt in de woonkamer. Ben jij echt een bankhanger en vind je het heerlijk om met vrienden en familie op de bank te borrelen? Of kun je juist uren doorbrengen aan de eetkamertafel? Wanneer je echt een bankhanger bent kun je iets meer ruimte reserveren voor de bank dan voor de eettafel. Houd jij meer van lange avonden aan de eetkamertafel? Dan geldt dit natuurlijk andersom!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen)

2. Lichte kleuren maken een ruimte groter

In een kleine woonkamer moet je optische effecten zo voordelig mogelijk benutten. Ga daarin voor lichte kleuren in jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals: wit, lichtgrijs, zand, beige en lichtgroen.

Houd de basis van je interieur licht. Ga bijvoorbeeld voor een lichtgrijze muur, een grijze vloer(kleed) en een witte bank. Je kunt aan een licht interieur wel wat donkere woonaccessoires toevoegen, zo creëer je veel sfeer in de woonkamer. Leg bijvoorbeeld wat donkere kussens op de bank of zet wat bruine vaasjes op tafel.

Gordijnen geven een fijne uitstraling aan een ruimte, maar nemen al snel wat ruimte in beslag, omdat gordijnen op de vloer hangen. Kies daarom voor rolgordijnen. Hiermee behoud je toch de functionaliteit van de gordijnen. Ga je toffe rolgordijnen kopen? Denk dan goed na over wat voor soort rolgordijnen je wil aanschaffen. Zo heb je bijvoorbeeld transparante en verduisterende gordijnen. Transparante rolgordijnen zijn ideaal voor in een kleine woonkamer, deze laten namelijk voldoende daglicht binnen, waardoor jouw kamer optisch groter lijkt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door WoonTips (@rtlwoontips) op 25 Feb 2018 om 8:50 (PST)

3. Werk in de hoogte

Een kleine woonkamer inrichten kan soms best lastig zijn, omdat je maar een beperkte aantal meters hebt in de kamer. Iedere woonkamer heeft een aantal basiselementen die onmisbaar zijn: zoals een bank, televisie, bijzettafel en opbergkast. Maak gebruik van de hoogte in de ruimte om deze elementen op een slimme manier te verwerken in jouw kleine woonkamer. Hang bijvoorbeeld de televisie tegen de muur, of bouw deze in de opbergkast.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Woonrijk Langedijk (@woonrijk) op 11 Mei 2019 om 2:52 (PDT)

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen onderstaande artikelen. Bij Woonblog doe je volop wooninspiratie op voor elk interieur. Houd je van een Scandinavisch interieur of ben je meer een fan van een industrieel interieur? Of ben je op zoek naar tips voor een landelijke inrichting? Bij Woonblog vind je de de leukste woonideeën voor iedere smaak en stijl!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten