Kleine studentenkamer inrichten (10 tips!)
Slaapkamer ideeën Studeerkamer inspiratie Wooninspiratie

Kleine studentenkamer inrichten (10 tips!)

Het inrichten van een kleine studentenkamer kan best een uitdaging zijn. Wij helpen je op weg met inspiratie en handige tips zodat jij komend jaar kan genieten van je eigen kleine paleisje! Lees verder om te ontdekken hoe je je kleine studentenkamer optimaal benut.

1. Pinterest, pinterest, pinterest

Het is altijd verstandig om te beginnen met het zoeken van inspiratie. Natuurlijk kun je dat bij ons doen (houd je bijvoorbeeld meer van een Scandinavisch of een industrieel interieur?). Daarnaast is Pinterest de beste bron van inspiratie. Doe inspiratie op voor leuke meubels en accessoires, vind leuke DIY's en bekijk handige oplossingen voor een kleine ruimte.

2. Gebruik de hoogte

Wanneer je je eigen stijl hebt ontdekt is het tijd om meubels uit te gaan zoeken. Probeer alle ruimte die je hebt zo optimaal mogelijk te benutten. Vergeet daarbij ook niet de hoogte in te gaan! Een ideale manier om meer ruimte te creëeren is bijvoorbeeld met een hoogslaper. Daarnaast zijn wandplanken een ideale en voordelige manier om opbergruimte te creëren. Hang ze boven je bureau, boven je kledingrek (de voordelige versie van een kledingkast) of boven je bed. Opbergruimte heb je nooit genoeg!

Maak gebruik van de hoogte in een kleine studentenkamer

3. Multifunctionele meubels

Je kunt nu eenmaal niet zo veel meubels kwijt in een kleine studentenkamer. Ga daarom voor multifunctionele meubels! Ga voor een bedbank (een uitschuifbare of een gewoon bed vol met kussens dat overdag functioneert als bank) en laat je eetkamertafel(tje) tevens functioneren als bureau.

4. Roomdivider

Met een roomdivider creëer je meerdere ruimtes binnen één ruimte. Zet bijvoorbeeld een vakjeskast aan het voeteneind van je bed om zo een apart slaapgedeelte te creëeren. Zo'n vakjeskast kun je dan weer perfect als boekenkast gebruiken! Geen ruimte of budget voor een vakjes kast? Met een gordijn creëer je ook makkelijk een afscheiding in de ruimte.

5. Plattegrond van je studentenkamer maken

Heb je een overzicht van de nieuwe en oude meubels die in jouw studentenkamer komen te staan? Tijd om een plattegrond te maken! Door op schaal een plattegrond te maken ontdek je gemakkelijk wat de beste inrichting van je studentenkamer is. Teken alle meubels uit en knip ze uit, zo kun je makkelijk schuiven in de plattegrond en hoef je straks niet met je echte meubels rond te sjouwen.

6. Lichte kleuren

In een kleine studentenkamer kun je het beste lichte kleuren gebruiken, donkere kleuren laten een ruimte namelijk snel kleiner ogen. Ga voor witte muren en fleur het geheel een beetje op met lichte accessoires (bijvoorbeeld in leuke pastelkleuren!). Kies ook zo veel mogelijk voor meubels in lichte kleuren (wit of licht hout en een lichte bank en beddengoed). Wanneer alles een lichte kleur heeft zal je studentenkamer sneller als geheel ogen dan wanneer het een mix is van verschillende bonte kleuren.

Lichte kleuren studentenkamer

7. Spiegels

Met één of meerdere spiegels zal je studentenkamer groter lijken. Hang een grote spiegel aan één wand (bijvoorbeeld een hippe ronde!) om zo een ruimtelijk gevoel te creëeren.

8. Raambekleding

Om lekker te slapen is het belangrijk dat het goed donker is in je kamer. Hiervoor zul je de juiste soort raambekleding uit moeten zoeken. Gordijnen zijn vaak prijzig en als student zit je vaak vast aan een klein budget. Verduisterende rolgordijnen zijn daarom een perfecte en voordelige oplossing. Bonus: ze nemen ook nog eens weinig ruimte in.

9. Goede verlichting

Goede verlichting is belangrijk in je studentenkamer. Naast een lamp aan het plafond is het belangrijk om een goede bureaulamp te hebben voor het studeren. Daarnaast kunnen een paar schemerlampjes geen kwaad om een beetje sfeer te geven.

10. Budgetvriendelijke sfeermakers

Bovenstaande tips waren allemaal vooral praktisch, maar je wil natuurlijk ook een beetje sfeer in je kamer. Zelfs met een klein budget kun je het gezellig maken in je studentenkamer! Budgetvriendelijke sfeermakers zijn foto's, planten, posters, kaarsjes en kussentjes. Met een paar leuke accessoires geef je een beetje meer kleur aan je kamer en wordt het gelijk een stuk gezelliger.

Lees hier meer over de 9 leukste planten voor in huis!

Meer tips voor je kleine studentenkamer?

Meer tips en inspiratie nodig voor je kleine studentenkamer? Kijk eens rond tussen onze artikelen vol wooninspiratie! Lees bijvoorbeeld meer over de inrichting van een slaapkamer in Scandinavische stijl!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten