Balkon inrichten? 5 tips voor een gezellig klein balkon
Balkon ideeën

Balkon inrichten? 5 tips voor een gezellig klein balkon

Een balkon inrichten kan soms best lastig zijn. Zeker voor mensen met een klein balkon is het al snel moeilijk om keuzes te maken. Wat ga ik nu wel of juist niet op mijn balkon plaatsen? En hoe maak ik mijn balkon gezellig? Aan de hand van de volgende 5 tips helpen we je om jouw kleine balkon warm en knus in te richten.

1. Weinig oppervlakte, ga voor de hoogte

Aangezien een klein balkon een beperkt oppervlakte heeft, creëer je meer ruimte door gebruik te maken van de hoogte. De meeste balkons hebben namelijk minstens één muur of een plafond door het balkon erboven. Met plantenhangers en rekjes aan de muur kan je op een slimme manier jouw kleine balkon gezellig maken. Maar ook plantentrappen en een verticale kruidentuin van een pallet zijn ideaal om de ruimte beter te benutten. Daarnaast kan je gezellig lampjes hangen aan het plafond om zo nog meer sfeer te creëren

2. Sfeer creëren met planten!

Een klein balkon inrichten gaat niet zonder het plaatsen van planten en bloemen. Maar welke planten en bloemen zijn geschikt voor op het balkon? Dit hangt af van de hoeveelheid zon of schaduw je op jouw balkon hebt. In principe heb je planten nodig die niet te groot zijn en geschikt zijn voor in potten. Erg leuk voor op een klein balkon zijn lavendel, het vlijtig liesje en de ijsbloem.

planten balkon

3. Weg met de betonnen vloer!

Veel balkons hebben standaard een saaie betonnen vloer. Deze sfeerbreker kan je vervangen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een vlonder. Een houten vlonder maakt jouw balkon een stuk knusser en sfeervoller.

kunstgras balkon tuin ideeen

4. Balkonmeubels

Een balkon inrichten kan niet zonder de balkonmeubels. Voor op een klein balkon is het aan te raden om gebruik te maken van minimalistische en functionele meubels. Deze meubelstukken zijn niet te groot en kunnen daarnaast eenvoudig opzij gezet of ingeklapt worden. Mocht je toch graag een loungeset willen, zoek dan naar de meest kleine variant. Je wilt namelijk wel voldoende beweegruimte op het balkon overhouden.

5. Heb jij deze leuke balkon accessoires al?

Ben je al ver met jouw balkon inrichten? Dan kan je aan de slag met details! Er zijn vele leuke accessoires om jouw balkon nog gezelliger te maken.

Ideaal voor in de zomermaanden is een balkon barbecue. Je hebt op dit moment zelfs al barbecues die aan de balkonreling vastgemaakt kunnen worden. Maar ook met kussentjes, schilderijen en gekleurde balkondoeken wordt jouw balkon nog levendiger. Heb je veel zon op jouw balkon? Dan zijn parasols ook een leuke toevoeging voor op het balkon. Doordat ze verkrijgbaar zijn diverse maten, is het ook geschikt voor op een klein balkon.

Meer balkon ideeën?

Ben je op zoek naar nog meer balkon ideeën? Bekijk dan ook onze andere artikelen vol inspiratie en tips. Wat is jouw ultieme tip voor op een klein balkon? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten