Keukenrenovatie versus nieuwe keuken: wat is de beste keuze voor jou?
Keuken inspiratie

Keukenrenovatie versus nieuwe keuken: wat is de beste keuze voor jou?

Is je keuken aan vervanging toe of wil je gewoon iets anders, dan kun je een nieuwe keuken kopen of je bestaande keuken renoveren. Aan beide opties zijn voor- en nadelen verbonden en ook zal het prijskaartje dat eraan hangt waarschijnlijk verschillen.

Een nieuwe keuken kost een aardige duit, maar wist je dat een dergelijke grote investering niet altijd noodzakelijk is? Vaak kun je met een aanzienlijk kleiner budget je bestaande keuken aan de moderne tijd aanpassen en een geheel ander uiterlijk geven. Informeer je goed van tevoren, in woonbladen of online, en doe inspiratie op over wat de mogelijkheden zijn. Kom erachter wat in dit blogartikel achter wat voor jouw situatie de beste keuze is!

Een nieuwe keuken

Valt je keuken echt van ellende uit elkaar, dan kies je waarschijnlijk voor de aanschaf van een compleet nieuwe keuken. In de meeste gevallen wordt de keuken na 10 tot 15 jaar vervangen. Het is een grote investering en daarom moet je vooraf goed nadenken over de kosten en baten.

Naast de keuken aanschaf komen er vaak installatiekosten bij, kosten van renovatie van muren en vloeren, nieuwe leidingen en betegeling. Een goede keuze kan soms ook een showroomkeuken zijn. Een dergelijke keuken is in principe nieuw maar heeft een bepaalde tijd in de showroom gestaan bij de keukenspecialist. Deze keukens worden meestal met aanzienlijke korting verkocht en zodoende heb je de kans een moderne nieuwe keuken aan te schaffen tegen een aantrekkelijke prijs.

Keukenrenovatie

Een nieuwe keuken is kostbaar en niet in alle gevallen noodzakelijk. Wanneer de keukenapparaten, de kastjes en de werkbladen nog in goede staat verkeren, kan een keukenrenovatie een slimme keuze zijn. Als je de keukenfronten vervangt, andere kleuren en accessoires aanbrengt en het geheel moderniseert, heb je een compleet andere keuken.

Vandaag de dag zijn er talrijke voordelige opfris mogelijkheden voor je keuken. Met andere frontjes, kleuraccenten, andere grepen en verlichting wek je de illusie van een nieuwe keuken met een verschillende uitstraling. Met de nieuwste gadgets wordt het ook nog eens direct een moderne en slimme ruimte waarin je functionaliteit, efficiëntie en esthetiek met elkaar verbindt.

Houd er wel rekening mee dat het met een renovatie niet mogelijk is om de opstelling van de keuken te veranderen. Wil je dus graag een andere opstelling, kies dan voor een compleet nieuwe keuken.

Kies slim

Denk goed na over hoe jouw ideale keuken eruit ziet en wat je er allemaal mee wil doen. Een compleet nieuwe keuken is een kostbare investering die weer een groot aantal jaren mee moet gaan. Een voordelige oplossing is de aanschaf van een showroom exemplaar. In veel gevallen bereik je echter met een keukenrenovatie hetzelfde effect tegen een veel zachter prijsje, de keuze is geheel aan jou!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten