Keuken inspiratie: een meubelstuk en keuken tegelijk
Keuken inspiratie Wooninspiratie

Keuken inspiratie: een meubelstuk en keuken tegelijk

Klaar voor een flinke dosis keuken inspiratie? Voor zijn nieuwe appartement in Amsterdam zoekt Jan een nieuwe keuken. Hij wil een speciale, eentje die wel de functionaliteit maar niet de uitstraling van een keuken heeft. Een meubelstuk dus. En hij wil graag alles wit hebben. Dat past mooi in zijn appartement dat zelf ook niet standaard is.

Het appartement is onderdeel van een groter complex waarvan elke woning maatwerkbouw is. Bewoners kopen als het ware een leeg omhulsel en hebben verder zelf de complete regie over de indeling. Zo is alles afgestemd op de individuele bewoner. Bij Jan wordt het een ontwerp met – voor Amsterdamse begrippen – grote living die uitzicht biedt op de keuken en een grote vide. Omdat hij een nieuwe start maakt met zijn nieuwe appartement en nieuwe keuken, heeft hij ook al zijn keukenspullen opnieuw aangeschaft.

Keuken inspiratie witte keuken

Keuken inspiratie voor sneeuwwitte keukens

Op zoek naar keuken inspiratie voor een sneeuwwitte keuken? Dan is de keuken van Jan de keuken van je dromen. Voor Jan wordt het een greeploze, rechte keuken van ongeveer acht meter lengte. Elk onderdeel van deze opstelling is sneeuwwit. De fronten zijn afgewerkt in witte hoogglans. Ook de stopcontacten en de lampen zijn wit.

Van de drie hoge, linkerdelen in de keuken zou je denken dat het inbouwkasten zijn, maar ze staan in de gang, omlijst door een hagelwitte ombouw. In de eerste kast staat de warmte koude opslag-installatie. In de tweede hoge witte kast vinden we een opbergkast en de derde kast bevat een grote koelkast en combi-magnetron.

Witte keuken

Het witte aanrechtblad is van composiet. Wat je onder het werkblad ziet zijn lades en kasten. Een witte kraan en witte spoelbak completeren het geheel. Een afzuigkap zou hier niet staan, en dat is opgelost met een downdraftsysteem. Deze werkbladafzuiging is in de inductiekookplaat verwerkt. Vanuit de woonkamer gezien is het inderdaad net of je tegen een wit dressoir aankijkt. En dat is precies het idee dat ontstond toen Jan keuken inspiratie opdeed.

Witte kraan en wasbak

Clean

De hagelwitte achterwand is decoratief in deze keuken maar heeft wel bescherming nodig. Het is mogelijk om hier een strip of spatrand te plaatsen. Tegels zijn ook een optie, maar dat moet je mooi vinden bij de strakke uitstraling van deze keuken. Dat is een overweging die je zelf moet maken wanneer je keuken inspiratie opdoet voor je eigen keuken.

Deze keuken toont opgeruimd en is perfect voor bewoners die houden van netjes en clean. Alles glimt en er zijn genoeg opruimmogelijkheden om alle keukenspullen aan het oog te onttrekken. De inductiekookplaat valt mooi weg en ook een afzuigkap ontsiert de strakke lijnen van de keuken niet.

Witte keuken inspiratie

Overzicht hou je in deze keuken met gemak. De lades zijn groot en handig in te delen zodat alle spullen klaar liggen voor gebruik. Deze keuken heeft alles in zich om uitgebreid te kunnen koken.

In dit bijzondere appartement is alles handwerk. Het badkamermeubel, de kasten en de walking closet zijn op maat getimmerd. De keuken – geen maatwerk – past qua look en feel perfect in deze woning. Hij is van het merk Excellentic dat wordt verkocht bij Keur Keukens in Haarlem.

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Portugese tegels: 12 toepassingen in het toilet, Woonideeën: 5x de zomertrends van 2019, Voortuin ideeën: 5x tips en inspiratie en 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten