Welke keuken achterwand staat het beste bij jouw woningstijl?
Keuken inspiratie

Welke keuken achterwand staat het beste bij jouw woningstijl?

Achterwanden zijn niet alleen functioneel maar ook een kans om jouw keuken af te stemmen op je unieke woonstijl. Twijfel je nog over welke soort achterwand er bij jouw interieur past? Wij hebben ze hieronder in een rijtje gezet: 

1. Modern: Glas of marmer

Voor een moderne stijl in de keuken, zijn de klassieke marmer- of glas wanden de beste keuze. Ik denk aan helder glas of dat subtiele marmer om die minimalistische look te behouden. Hierdoor krijgt de keuken dat open en ruimtelijke gevoel dat past bij de moderne levensstijl. Het glas en de tijdloze uitstraling van marmer voegen echt een vleugje luxe toe, waardoor de keuken een stijlvolle look krijgt. 

moderne achterwand keuken

2. Landelijk/ rustiek: Getextureerde tegels 

In een landelijke of rustieke keuken draait het allemaal om het omarmen van warmte en charme. Een perfecte keuze voor de achterwand zijn getextureerde tegels in natuurlijke tinten en aardse kleuren. Door de textuur ontstaat een gevoel van ambachtelijkheid en authenticiteit, waardoor de keuken een uitnodigende en gezellige sfeer krijgt, helemaal in lijn met de landelijke stijl.

rustic kitchen

3. Industrieel: Donkere tegels of bakstenen

Voor liefhebbers van een industriële woonstijl zijn donkere achterwanden helemaal in stijl. Het ruwe en getextureerde voegt een stoere uitstraling toe aan de keuken. Combineer dit met open rekken en industriële verlichting voor een complete industriële look. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene metrotegels. 

black and green kitchen

4. Scandinavisch of Japandi: Simpel, hout en wit

In een Scandinavische of Japandi woonstijl draait alles om frisheid en eenvoud. Kies daarom voor eenvoudige witte tegels als achterwand om die lichte en luchtige sfeer te behouden. Denk hier bijvoorbeeld aan witte metrotegels. Houd het design simpel en voeg natuurlijke elementen toe, zoals houten accessoires en groene planten. 

japandi kitchen white tiles

5. Eclectisch: Kleuren en patronen

Voor mensen die houden van de eclectische stijl, zijn patroontegels een absolute must-have. Ze bieden de perfecte gelegenheid om kleur en persoonlijkheid toe te voegen aan de keuken, zonder in te leveren op stijl. Mix en match verschillende patronen en kleuren voor een levendige en unieke uitstraling die perfect past bij een eclectisch interieur. Mozaïektegels zijn hierbij de perfecte keuze vanwege hun diverse ontwerpen en levendige uitstraling.

eclectic kitchen

6. Mediterranean: Portugese of Spaanse tegels 

Voor een echte mediterrane sfeer in je keuken zijn Portugese of Spaanse tegels de perfecte keuze. Met hun mozaïekpatronen of met de hand geschilderde keramische ontwerpen creëer je de sfeer die perfect past bij de warme uitstraling van een mediterrane keuken. Laat je inspireren door de ambachtelijke details die deze tegels bieden. Ga je hierbij voor veel kleur, of een specifieke kleur?

Mediterranean kitchen
Op zoek naar meer inspiratie rondom de keuken? Bekijk hier onze keukenspecials

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten