Maak je dromen waar met een keuken aanbouw
Keuken inspiratie

Maak je dromen waar met een keuken aanbouw

Je hebt een heerlijke woning waar jij en je gezin het prima naar de zin hebben. Maar toch is er nog een droom: een grote leefkeuken. De huidige keuken biedt net voldoende ruimte om te koken en de vaat te doen, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Steeds vaker ontstaat er ergernis dat er eigenlijk bar weinig opbergruimte is. De keukenapparatuur functioneert niet meer optimaal en de eethoek in de woonkamer is je een doorn in het oog.

Gelukkig is er een mogelijkheid om al deze problemen op te lossen. Met een aanbouw keuken laat jij jouw droom uitkomen. 

Verschil aanbouw en uitbouw

Wanneer men het heeft over een aanbouw wordt dit al snel verward met een uitbouw. Echter zit er wel verschil in. Bij een uitbouw wordt een al bestaande ruimte vergroot. Een aanbouw is een volledig nieuwe constructie die aan de woning wordt bevestigd. Omdat een aanbouw een aparte ruimte is, biedt dat veel meer mogelijkheden qua ontwerp.

Bij een uitbouw is dit veel minder het geval. Met een aanbouw is het dus zelfs mogelijk om de keuken op een heel andere plek aan de woning toe te voegen. Samen met je aannemer en interieurontwerper kun je jouw droomkeuken realiseren in de unieke aanbouw.

Het ontwerpen van de keuken

Voordat de aanbouw wordt gerealiseerd moet je goed nadenken over het ontwerp van de keuken. Het is immers een volledig nieuwe ruimte, waar onder andere elektra en de waterleiding moeten worden aangelegd. Wel zo handig dat je dan weet welke apparatuur je op welke plek in de nieuwe keuken wilt hebben. Ga je voor een Amerikaanse koelkast, een kookeiland en een geïntegreerde afzuigkap? Kies je voor een apparatenwand of losse elementen die her en der worden opgesteld? Allemaal zaken om vooraf rekening mee te houden. Ook moet je vast nadenken waar het zitgedeelte komt te staan zodat hiermee met het plaatsen van de lichtpunten rekening kan worden gehouden.

De aanbouw stijl

De aanbouw kun je natuurlijk geheel in dezelfde stijl van de woning doortrekken. Maar er compleet van afwijken heeft ook vaak een verrassend effect. Heb je een traditionele woning, dan kan een glazen aanbouw net dat stukje extra aan het huis geven. Bovendien krijg je hierdoor ontzettend veel lichtinval in de keuken. Of je kiest voor een grote glazen schuifpui waardoor je de tuin bij de keuken aanbouw kunt betrekken. Wat het ook wordt, het allerbelangrijkste is dat je een keuken realiseert waar jij en je gezin extra woongenot ervaren. En dat de aanbouw dan ook nog eens meerwaarde voor je woning oplevert is natuurlijk mooi meegenomen.

Op zoek naar meer inspiratie voor je keuken? Kijk onze keukeninspiratie hier!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten