Jouw radiatoren opvrolijken: vijf handige tips
Energie

Jouw radiatoren opvrolijken: vijf handige tips

Radiatoren zijn zowat onmisbaar in elke woning. Ze zorgen voor comfort maar staan vaak ook in de weg. Ze zijn functioneel, maar hebben een saaie uitstraling. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je verwarming een leuke uitstraling te geven. In deze blog geven we je handige tips om je radiatoren op te vrolijken en in een nieuw jasje te steken zodat jouw woning er straks weer wat vrolijker bij staat!

Pak de verf erbij

Een van de goedkoopste en gemakkelijkste manieren om je radiatoren op te vrolijken is door ze een frisse kleur te geven. Kies een verfkleur die past bij je interieur en laat ze opvallen als decoratieve elementen. Hierdoor worden ze een mooi onderdeel van je design en voegen ze aanwezigheid toe binnen de ruimte.

 Kleed het aan

Een radiator hoeft niet saai te zijn! Er zijn namelijk verschillende soorten radiatoren beschikbaar. Zo heeft Heering.eu een divers assortiment. Ook kun je een overzetvensterbank over je bestaande vensterbak heen plaatsen. Zo heb jij op een gemakkelijke manier een hele nieuwe en unieke radiator die jouw huis net dat beetje leuker maakt. 

Creëer extra ruimte

Overweeg het plaatsen van vensterbanken boven je radiatoren. Dit biedt niet alleen extra zit- of opbergruimte, maar het creëert ook een gezellige hoek en sfeertje in je huis. Je kunt de vensterbanken opfleuren met decoraties zoals planten, boeken of andere decoratieve items om de ruimte verder aan te kleden. Tegenwoordig heb je ook ombouwen voor je radiatoren. Deze kan je laten maken hoe jij het wil. Zo kan je er patronen in laten graveren en kan je kiezen hoe het vooruitzicht er uit komt te zien. Denk bijvoorbeeld aan een doorkijk met gaas of een ombouw die open is aan de bovenkant. 

Folie

Als je een beetje persoonlijkheid wil toevoegen aan je radiatoren dan is folie een goede optie. Folie is in verschillende patronen en ontwerpen beschikbaar, hierdoor kan je de stijl aanpassen aan je eigen smaak. Daarnaast kan je ook zelf een ontwerp maken en deze op het folie laten drukken. Extra leuk om jouw eigen ontwerp terug te zien in je interieur! Folie is een eenvoudige en betaalbare manier om je verwarming een uniek tintje te geven.

Liever verbergen

Zijn de bovenstaande ideeën toch geen optie voor jou, dan kan je er altijd voor kiezen om je radiatoren nog te camoufleren. Je kan je verwarming gebruiken als een canvas voor al je kunstprojecten maar je kan er ook voor kiezen om decoratieve panelen over je radiatoren te monteren. Een andere optie is om je radiatoren aan te kleden door gebruik te maken van textiel. Zo kan je van een gebreid kleed of een doek een vulling maken voor op je vensterbank. Kortom, genoeg opties om je radiatoren op te vrolijken!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten