Inspiratie voor een comfortabele en levensloopbestendige woning
Meubels

Inspiratie voor een comfortabele en levensloopbestendige woning

Steeds meer mensen kiezen voor een levensloopbestendige, comfortabele woning; het is een van de trends van dit moment. Je blijft het liefst zo lang mogelijk in je vertrouwde omgeving wonen. Houd jij al rekening met later, bij het inrichten van je woning. Bij het kiezen van je meubels in huis zijn er verschillende punten om rekening mee te houden. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabele sta op zetel van Meubelzorg, in plaats van voor een normaal model stoel. Zoals de naam al verklapt, helpt en sta op stoel je omhoog te komen als dit steeds lastiger wordt. Kies daarnaast voor een stoel waarvan het voeteneind kan worden uitgeklapt. Het zorgt voor de nodige ontspanning tijdens het kijken van je favoriete serie of film!

Stel je nieuwe interieur eenvoudig online samen

Een relaxzetel online kopen is heel eenvoudig. Er zijn verschillende partijen met een ruim aanbod aan stoelen, waarbij je de keuze hebt uit tal van kleuren en materialen. Kies je voor een duurzame bekleding van leer, of ga je voor de authentieke uitstraling van een stoffen bekleding? Durf wat meer uit te geven voor een goede stoel, het helpt je rug- en nekklachten te voorkomen. Vergeet niet, hoe vaak je dagelijks op je stoel ziet! Niet alleen deze comfortabele stoelen bestel je eenvoudig online; ook het aanbod aan eettafels, dressoirs en bijvoorbeeld kleden is er groot. Online vind je vaak direct het complete aanbod van een verkoper; in een fysieke vestiging wordt maar een deel van het assortiment getoond. Daarbij bekijk je binnen een uur het assortiment van tientallen aanbieders. Wel zo makkelijk!

Tips bij het inrichten van een levensloopbestendig huis 

Niet alleen de keuze voor een comfortabele stoel met uitklapbare voetsteun helpt je een huis levensloopbestendig in te richten. Ook onderstaande tips helpen je hierbij. 

  • Tip 1: kies voor onderhoudsvrije materialen. Denk bijvoorbeeld aan een vloer van keramisch parket, een stoel of bank met bekleding van leer en losse hoezen voor kussens. Het maakt het onderhoud aan je interieur makkelijker. 

  • Tip 2: zorg voor voldoende ruimte op de begane grond van je huis. Wanneer je straks een rollator of wandelstok wilt kunnen gebruiken, is het vervelend om langs een groot aantal obstakels te moeten manoeuvreren. 

  • Tip 3: gebruik geen drempels, maar kies voor tochtstrips. Drempels zijn een voorbeeld van deze obstakels. Met tochtstrips onder de deur heb je de drempels niet meer nodig om tocht in huis tegen te gaan.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten