Inspiratie nodig voor de zolder? 5 Originele DIY-projecten
Zolder inspiratie

Inspiratie nodig voor de zolder? 5 Originele DIY-projecten

Ligt je zolder er momenteel maar leeg bij? Dat is zonde, want deze ruimte kan je eenvoudig benutten als extra ruimte. Bovendien hoef je hier geen al te grote renovatiewerken voor uit te voeren, en kan je voor de meeste zaken dus zelf aan de slag.

Weet je alleen niet meteen hoe hieraan te beginnen? Dan vind je wellicht heel wat ideeën op Pinterest, of in dit artikel. De volgende vijf creatieve DIY-projecten helpen je alvast op weg. 

1. Zolderbioscoop

Een tweede DIY-project waar je je tanden in kan vastzetten is een zolderbioscoop. In principe heb je hiervoor enkel een projector nodig en een witte muur, al kan het monteren van een wit scherm ook wel van pas komen. Dit zal de kwaliteit van je zelfgemaakte bioscoop verbeteren. Voorzie eventueel ook een frigo voor drankjes en snacks, waarvan je kan genieten tijdens je favoriete film. 

2. Zoldertuin

Je buitentuin eerder aan de kleinere kant, maar ruimte te veel op zolder? Overweeg dan om een zoldertuin te creëren. Check hiervoor eerst de lichtinval, en als die goed zit, kan je van start. Kweek er zelf verschillende kamerplanten, kruiden of zelfs een kleine groentetuin. Schaf enkele leuke plantenbakken en hangende potten aan om zo al het groen in de ruimte te ordenen en te installeren. Schakel desnoods de hulp van een loodgieter in voor de integratie van een praktisch watersysteem. 

3. Creatieve hobbyruimte 

Ben je een echte creatieveling, en schilder, teken of beeldhouw je bijvoorbeeld graag? Dan is het wellicht een goed idee om de zolder om te toveren in een creatieve hobbyruimte. Bedenk even welke materialen en gereedschappen je hiervoor nodig hebt, en creëer je eigen atelier. Kleed deze voldoende aan, want een lege ruimte zal je absoluut niet inspireren voor het maken van je kunstwerken. 

4. Zolderbar 

Een ander leuk idee is bouwen van een minibar op de zolder. Hier kan je dan in de avond een drankje doen met je vrienden of vriendinnen. Het vinden van barkrukken en gepaste aankleding voor de ruimte zal niet moeilijk zijn, maar het installeren van de bar kan een meer uitdagende taak zijn. Lukt dit niet meteen? Schakel dan de hulp van een mechanieker

5. Zolderfitness 

Fanatieke fitnesser? Verbouw de zolder dan tot een persoonlijke fitnessruimte. Bezie dit als een investering, want de kosten van een duur abonnement spaar je alvast uit. Bedenk even welke toestellen je er wil plaatsen, en welke zaken nog handig kunnen zijn. Bijvoorbeeld al gedacht aan een sauna of douche? 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten