Industriële woonkamer inspiratie voor jouw huis
Interieur Woonkamer inspiratie Industrieel interieur

Industriële woonkamer inspiratie voor jouw huis

Een industriële woonkamer is stoer, robuust en sfeervol. De ruwe, natuurlijke materialen in combinatie met de harde kleuren zorgen voor een stoere look aan jouw interieur. De industriële woonstijl is erg populair in Nederland. Je kunt de meest unieke meubels of accessoires toevoegen aan dit interieur, want niets is te gek. Ben jij ook benieuwd naar de ins- en outs van deze woonstijl? Laat jezelf verrassen en lees snel verder.

Een houten tafel in een industrieel interieur

In een industriële woonkamer is een houten tafel absoluut onmisbaar. Je kunt de houten tafel gebruiken als salontafel bij de bank, als dressoir voor de televisie of gewoon als tafel voor accessoires.

Tegenwoordig zien we veel leefruimtes ontstaan in huis. Dit betekent dat de woon- en eetkamer samen in een open ruimte zijn. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een houten eettafel neer te zetten, zo maak je een geheel van jouw woning.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Living Room Decor (@livingroomdecor) op 22 Apr 2019 om 2:00 (PDT)

Stalen elementen

In een industriële woonkamer is het gebruik van de juiste kleuren en materialen essentieel voor een stoere uitstraling. Veel voorkomende materialen zijn dan ook: hout, staal, metaal, leer, wol en steen. Metaal en staal geven een stoere look aan jouw interieur, en dat is precies wat jouw woonkamer nodig heeft. Ga voor een stalen kast of frame. Je kunt kiezen voor een kleine/grote, open/dichte kast. Plaats deze op de grond of hang het tegen de muur.

Het voordeel van een kast of stalen frame tegen de muur is dat dit heel openlijk oogt. Je houdt meer loopruimte over waardoor je meer ruimte kunt benutten in jouw woonkamer. Ideaal toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door De Kistenkoning (@dekistenkoning) op 30 Apr 2019 om 2:40 (PDT)

Industriële woonkamer: ga voor een leren bank

Ga voor een leren bank in de woonkamer. Een leren bank past helemaal in jouw industriële woonkamer en is niet kwetsbaar voor krassen, vlekken etc. Perfect dus als je kinderen in huis hebt!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door My Industrial Interior (@myindustrialinteriorblog) op 2 Mrt 2019 om 11:57 (PST)

Stoere bijzettafels

Bij deze leren bank horen natuurlijk ook bijzettafeltjes. Ga voor stenen, stalen, houten of marmeren bijzettafels. Deze passen helemaal in jouw industriële woonkamer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bauhauschairs (@bauhauschairs) op 23 Apr 2019 om 7:14 (PDT)

De industriële lamp

Deze lampen kennen we allemaal: grote metalen lampen. Zet deze lamp naast de bank of bij de televisie. De lamp vult de ruimte mooi op en met de juiste, warme lamp creëer je de ambiance die jij wil in jouw woonkamer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Blom & Blom (@blomandblom) op 29 Apr 2019 om 11:13 (PDT)

Meer wooninspiratie voor een industriële woonkamer?

Op Woonblog lees je alles over de laatste woontrends, verrassende woonideeën en nog een heleboel meer inspiratie voor je interieur. Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie voor een industrieel interieur? Neem dan eens een kijkje tussen onderstaande artikelen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten