Robuuste eettafels zijn onmisbaar bij een industrieel interieur
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Industrieel interieur

Robuuste eettafels zijn onmisbaar bij een industrieel interieur

Robuuste eettafels zijn tegenwoordig helemaal in. Een van de woontrends van 2017 is een industrieel interieur. Bij deze industriële loft-sfeer is een robuuste tafel natuurlijk onmisbaar. Hier volgen een paar tips om deze woontrend te perfectioneren

Grote open ruimtes kenmerken een industrieel interieur

Het ruimtelijke aspect speelt bij een industrieel interieur een essentiële rol. Zorg daarom voor grote open ruimtes. Door open ruimtes te combineren met open meubels wordt het ruimtelijke effect vergroot. Veel kleine en dichte meubels in combinatie met een overschot aan woonaccessoires kunnen echter zorgen voor een onrustige, drukke woonruimte. Om deze reden is het van belang om een kamer in te richten met een paar eyecatchers.

Robuuste tafel

Richt de woonruimte in met de juiste eyecatchers

Een robuuste eettafel van eikenhout met een set van cognac kleurige stoelen zorgt voor een ambachtelijke en warme sfeer. Naast de cognac kleur vormen grijs en zwart de basis van de woontrend. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de overige meubelen. Zo kunnen een comfortabele bank en grote servieskast in de juiste kleuren de industriële loft-sfeer verrijken. Daarnaast maken woonaccessoires als open wandmeubelen en metalen lampen of bijzettafels het totaalbeeld helemaal compleet.

Voorkom ernstige verkleuring van robuuste eettafels van eikenhout

Houd rekening met de verkleuring van een robuuste eettafel door behandeling van het hout. Er ontstaat namelijk altijd een verkleuring. Bij het inrichten van de woonruimtes speelt kleur natuurlijk een belangrijke rol. Met het juiste onderhoud gaat een eiken tafel lang mee. Voor dagelijks onderhoud is schoonmaken met lauw water de beste oplossing. Indien nodig kan zeep worden gebruikt maar vermijd chemicaliën of sterke middelen. Door het vermijden van chemicaliën behoudt het hout de natuurlijk kleur en wordt de glans niet aangetast.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten