Industrieel interieur: accessoires en verlichting
Wooninspiratie Woonaccessoires Industrieel interieur

Industrieel interieur: accessoires en verlichting

Een industrieel interieur is helemaal van nu! Heb je een mooie gietvloer en onafgewerkte stenen muren? Zijn je raampartijen door staal omlijst? Vinden we grote meubelstukken gemaakt van natuurlijke materialen in je kamer? Dan is de basis voor elkaar! Nu de aankleding nog. Het is de bedoeling dat je interieur lijkt op een loft of een oude fabriekshal. Natuurlijk wil je hier comfort en sfeer in brengen. Hoe doe je dat? Simpel! Kies de juiste verlichting en accessoires.

Verlichting in een industrieel interieur

In een industrieel interieur heb je verlichting nodig met een stoere uitstraling. Hang je daarvoor TL-buizen of andere ongezellige verlichting op? Zeker niet! Er zijn veel stijlvolle mogelijkheden. Alles van een zwart stalen hanglamp tot staande studiolamp is te vinden. Deze zijn vaak groot en authentiek. Wil je een minder aanwezige lamp om een industriële look te creëren? Kijk dan eens naar draadlampen. Die zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Met het type lamp dat je erin draait zorg je dat het licht naar wens is. Welke verlichting zie jij graag in een industrieel interieur?

DIY industriële verlichting

Industriële verlichting leent zich bij uitstek voor doe-het-zelf projecten. Bevestig bijvoorbeeld een simpele buitenlamp op een stuk steigerhout. In een biels kun je gaten boren en daar haal je draden met peertjes eraan doorheen. Voor een speels effect hang je ze op verschillende hoogten. Voilà, een lamp! Pas bij verlichting zonder kap op welk soort lamp je kiest. Het geeft snel een kil effect.

industriele lamp

Accessoires in een industriële inrichting

Met accessoires geef je een industriële inrichting een persoonlijke touch. Ruige materialen als beton, glas en staal zien we veel in een industrieel interieur. Alles wat een stoere sfeer geeft kan. Wil je foto’s in je inrichting? Denk eens aan afdrukken op aluminium of hout. Grove beelden van natuurlijke producten of forse vazen geven je interieur een robuust uiterlijk. Zorg ervoor dat de accessoires groot zijn!

Industrieel interieur en groen

Planten zuiveren de lucht en geven huiselijkheid aan je industriële interieur. Kies voor vetplanten, cactussen of planten met een uitgesproken uiterlijk. Die komen goed tot hun recht in betonlook potten en glazen stolpen. Dat ze weinig onderhoud vergen is mooi meegenomen! Op die manier combineer je een industriële inrichting met de botanische stijl. Hoe breng jij groen in een industrieel interieur?

industrieel interieur

Industriële accessoires: doe-het-zelf!

Industriële accessoires kun je zelf maken! Het groen kan best in een lege glazen pot dan wel een leeg blik. Ziet er leuk én industrieel uit! Van een autoband maak je met touw in no time een poef. Heb jij ideeën voor DIY-accessoires die in een industrieel interieur passen? Deel het met ons in de comments! Heb je voldoende inspiratie om aan de slag te gaan? Check voor je de handen uit de mouwen steekt of de basis compleet is. Succes met het zoeken of maken van de accessoires!

Dit artikel is geschreven door onze gastblogger Wendy.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten