Van idee naar teakmeubel met Teak en Wood
Meubels Woonwinkels

Van idee naar teakmeubel met Teak en Wood

Heb jij een geweldig idee voor een prachtig teakmeubel, maar kun je deze in de werkelijkheid nergens vinden? Bij Teak en Wood helpen ze je met het realiseren van je dromen! Zij kunnen namelijk jouw ideeën tot leven laten komen met hun maatwerk service. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Wij nemen je mee op reis: van idee naar teakmeubel op maat.

Onze reis start met een tripje naar Achtmaal, een idyllisch dorpje in Brabant dichtbij de grens met België en een kwartiertje rijden vanaf Breda. Na een tochtje door het mooie Brabantse landschap komen we bij de informele showroom van Teak en Wood aan. Hier spreken we Clemens, die ons precies vertelt wat voor mogelijkheden er allemaal zijn wanneer je op zoek bent naar maatwerk.

Teak en Wood

Van idee naar maatwerk teakmeubel

In de showroom kun je een heleboel inspiratie op doen voor maatwerk teakmeubels. De showroom staat namelijk vol met prachtige tafels, dressoirs en kasten. Maatwerk is dan ook niet het enige waarin Teak en Wood gespecialiseerd is. Het grootste deel van hun meubels leveren ze gewoon vanuit de standaard collectie. Zit er iets in de collectie wat je aanspreekt, maar heeft het niet de juiste afmetingen? Dan komt het maatwerk om de hoek kijken!

Tekening voor teak op maat

Het begint allemaal met het maken van een tekening voor je meubel van teak op maat. Samen met Clemens ga je aan tafel om je eerste ideeën op papier te zetten. Op dit moment kies je ook uit wat voor soort teakhout je wil. Er zijn drie soorten waar je uit kunt kiezen: plantage teak, geborsteld gerecycled teak en dengkleh teak. Dengkleh teak is gerecycled teak dat op traditionele wijze met de hand behandeld is, het wordt eerst geborsteld en daarna gekleurd en nagepoetst met bananenblad waardoor het een iets andere afwerking heeft.

[caption id="attachment_2905" align="aligncenter" width="650"]Tekening teak op maat Eerste schets van een teakmeubel op maat[/caption]

Wist je dat het gerecyclede teak oud hout is dat eerder in gebouwen en huizen in Indonesië verwerkt was? Wanneer deze gebouwen gesloopt worden wordt het hout opnieuw gebruikt om meubels van te maken. Wanneer je kiest voor gerecycled teak hout heeft je meubel daarom altijd een unieke en authentieke uitstraling. Gerecycled teak is een super duurzaam product, hier in Nederland zal je meubel ook nog jaren meegaan.

[caption id="attachment_2863" align="aligncenter" width="500"]Gerecycled teak Zo zien de teakmeubels van gerecycled hout er uit voordat ze geborsteld worden[/caption]

Het verschil tussen gerecycled teak en plantage teak is dat plantage teak een zachtere en fijnere afwerking heeft. Het hout is speciaal gekweekt om meubels van te maken en heeft dus geen ‘eerder leven’ gehad. Al het teakhout komt van het indonesische eiland Java en beschikt over een FSC keurmerk. Gerecycled teak heeft een ruwere structuur en heeft daardoor een stoerdere en meer rustieke uitstraling.

Pas in de showroom worden de verschillen écht duidelijk. Twijfel je tussen de verschillende soorten teakhout? Je kunt het beste de verschillende soorten in het echt bekijken. Hieronder zie je rechts Dengkleh teak en links geborsteld gerecycled teak.

Dengkleh teakGeborsteld gerecycled teak

Teakmeubel in je eigen stijl

Maar er is nog veel meer te kiezen, samen ontwerp je een teakmeubel in jouw stijl! Je hebt bijvoorbeeld keuze uit de hoeveelheid lades en deurtjes, handgreepjes, ladegeleiders en soft close deurtjes. Ook kun je zelf kiezen wat voor onderstel je onder de tafel wil. Ga je voor een klassieke kasteelpoot of voor een stoer stalen onderstel? Voor iedere woonstijl, van landelijk tot industrieel, is er wel iets te vinden. Je bepaalt zelf de precieze afmetingen van je meubelstuk. Zo ontwerp je een tvmeubel, wandtafel, vitrinekast, badkamermeubel of eetkamertafel die perfect in jouw woning past.

Is het ontwerp helemaal naar jouw zin? Dan wordt de tekening opgestuurd naar de fabriek in Indonesië. Daar maken ze een computertekening van het ontwerp. Deze tekening wordt weer teruggestuurd naar Nederland en wordt eerst goedgekeurd door Teak en Wood en door jou zelf voordat het meubelstuk gemaakt wordt.

[caption id="attachment_2866" align="aligncenter" width="700"]Teak op maat Computertekening van een wandtafel met wijnrek[/caption]

Blijf op de hoogte van het productieproces

Je wordt tijdens het hele proces op de hoogte gehouden door Teak en Wood. Als de meubels gemaakt zijn worden ze, voordat ze verzonden worden naar Nederland, eerst nog op de foto gezet in Indonesië. Deze foto’s worden dan weer doorgestuurd naar jou, zodat je nogmaals kunt controleren of het allemaal goed is gegaan. Ook al wordt je meubel aan de andere kant van de wereld gemaakt, je bent toch betrokken in het productieproces.

[caption id="attachment_2867" align="aligncenter" width="700"]Teakmeubel op maat Dressoir in de fabriek in Indonesië[/caption]

Is alles helemaal naar wens? Dan wordt het meubelstuk verzonden naar Nederland. Hier wordt het uitgebreid gecheckt of het meubel in perfecte staat is. Daarna wordt het door vakbekwaam personeel van Teak en Wood gratis bij jou thuis afgeleverd. En dan is het tijd om te gaan genieten van jouw teakmeubel op maat! Hoe gaaf is het om jouw simpele idee in het echt gerealiseerd te zien?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten