Hypotheek berekenen
Hypotheek Financiën

Hypotheek berekenen

Er zijn veel plekken op het internet waar u uw hypotheek kunt berekenen. Bijna elke bank of hypotheekverstrekker heeft wel een rekenmodule waarmee u direct online kunt zien hoeveel u maximaal kunt lenen. De uitkomsten zijn overigens bedoeld als indicatie. Als u het exacte bedrag wilt weten dat u kunt lenen, kunt u een hypotheek advies aanvragen bij een adviseur.

Maximale hypotheek berekenen

Uw hypotheek berekenen kan op verschillende manieren. Zo kunt u onder meer op basis van inkomen of op basis van maandlasten uw maximale hypotheek bepalen. Nogmaals: het gaat om een indicatie. U kunt nooit rechten ontlenen aan berekeningen op internet.

De uitkomsten geven echter een richting waarin u kunt denken als u op zoek bent naar een eerste huis, een ander huis op het oog heeft of uw huidige woning wilt verbouwen.

Om de verschillende rekentools te kunnen gebruiken, heeft u een aantal gegevens nodig. Bij het berekenen van een hypotheek op basis van inkomen zijn dit meestal uw bruto jaarinkomen, het bruto jaarinkomen van uw partner en de hoogte van uw maandelijkse verplichtingen.

Als u kiest voor een hypotheek berekenen op basis van uw huidige huurbedrag, heeft u meestal nodig: de huidige huur per maand en de belastingschaal waar u met uw inkomen in valt.

Hypotheek advies

Het is aan te raden om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur als u exact wilt weten waar u aan toe bent. Een adviseur zet alles voor u op een rijtje en neemt daarbij alle zaken mee die van belang zijn. Hij houdt dus rekening met uw persoonlijke situatie.

Ga bij voorkeur voor een onafhankelijk hypotheek advies en maak een afspraak met een adviseur die meerdere aanbieders met elkaar vergelijkt en kijkt wat voor u de beste oplossing is.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten