Hoe creëer je een industriële badkamer?
Badkamer ideeën Woontrends

Hoe creëer je een industriële badkamer?

Wil jij ook graag een industriële badkamerstijl? Grote kans dat je van die ruwe, stoere uitstraling houdt. Denk aan metalen armaturen, blootgestelde leidingen, beton en baksteen. Je ziet het vaak terugkomen in de woonkamer, en deze stijl neemt dan ook toe in populariteit. Wist je dat je deze stijl ook kunt verwerken in de badkamer? In dit artikel vind je een aantal nuttige tips over hoe je deze look in je eigen badkamer kunt realiseren. Lees verder voor inspiratie!

Kies de juiste douche en bad

Wil je je industriële badkamer echt afmaken? Let dan goed op je douche of bad. Kies voor een opvallende douche met een omlijsting van glas. Je kunt eens inspiratie opdoen bij  plieger.nl of soortgelijke websites. Een populair idee is een douche met een rooster- of behuizing in raamstijl, waarbij zwarte metalen staven het frame vormen en over het heldere glas lopen. Als alternatief kan je ook een bestaande douchewand vervangen door een douchewand met rooster. Deze kun je gewoon bij de bouwmarkt vinden. Zo geef je je industriële badkamer een opvallende touch, zonder een grote verbouwing.

Ga voor blootgestelde verlichting

Denk ook eens aan opvallende, blootgestelde verlichting. Industriële lampen en vintage gloeilampen zijn nu helemaal in, dus je hebt genoeg keuzes. Een goede keuze is bijvoorbeeld vintage filament lampen. Deze zijn helemaal perfect als de lamp zelf zichtbaar is. Ze gebruiken LED's die lijken op ouderwetse gloeilampen en zijn meestal niet te fel, zodat je niet verblind wordt. Een andere optie is hanglampen, zoals die klassieke koepelvormige exemplaren die je aan oude lampen in de school- of bibliotheek doen denken. De koepel kan van metaal zijn of geribbeld of gezaaid glas hebben voor een vintage uitstraling. Je kunt ook gewoon voor iets unieks kiezen met blootliggende elektrische snoeren en vintage gloeilampen. Zo geef je je badkamer een industrieel tintje.

De juiste vloer

Je hebt ook veel keuzes als het gaat om het kiezen van een vloer. Beton is een klassieke optie voor een industriële uitstraling. Tegels, vooral grote grijze tegels of zwart-witte patronen zoals visgraat of zeshoekige tegels, zijn ook populair. En je kunt ook gewoon voor hout kiezen, ofwel echte houten vloeren of tegels die eruitzien als hout. Er zijn genoeg ideeën om die industriële sfeer in de badkamer te halen. Onthoud gewoon de basiselementen van deze stijl en denk creatief om er echt iets unieks van te maken. Succes!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten