Balans tussen licht en privacy: Gordijnen en hun functies
Woonstijlen Woonaccessoires

Balans tussen licht en privacy: Gordijnen en hun functies

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen en twijfel je over welke stijl het beste past bij jouw interieur? Er zijn een heleboel soorten met verschillende functies: privacygericht, zonwerend of juist zondoorlatend? Een welke stijl wil je? Modern of juist klassiek? Wij hebben een aantal van de populairste soorten raamdecoratie op een rijtje gezet.

Overgordijnen: Warm en Gezellig 

Overgordijnen zijn niet alleen mooi, maar voegen ook warmte, gezelligheid, privacy en verduistering toe aan je kamer. Overgordijnen in enkele plooi, wave plooi of draperieën met dubbele plooi zijn prachtig voor elke kamer. Zeker als je een landelijke stijl wil creëren, zijn overgordijnen perfect voor jou.

Verticale Lamellen: Modern en Privacybewust

Drapes of verticale lamellen brengen een moderne uitstraling in jouw huis. Een perfecte keuze om een frisse, moderne stijl in huis te creëren. Ze zijn zonwerend en anti-inkijk; perfect voor in een woonkamer!

Plisségordijnen: Luxe Voor Speciale Ramen

Plisségordijnen zijn ideaal voor speciale ramen zoals dakramen, lichtkoepels, erkers of serres. Dankzij de fijne afwerking nemen ze weinig ruimte in beslag en geven ze een luxe uitstraling. Met deze ramen heb je geen inkijk en toch geniet je volop van al het zonlicht dat binnenkomt. 

Horizontale Jaloezieën: Licht en Privacy

Horizontale jaloezieën bieden de perfecte balans tussen lichtinval en privacy, zowel overdag als 's avonds. Dankzij het ruimtebesparende ontwerp passen ze gemakkelijk in elk raamkader, zelfs in kleine ruimtes. Creëer je een moderne of industriële stijl? Dan is dit de perfecte optie voor jou.

Vouwgordijnen: Stijlvol en Functioneel

Vouwgordijnen zijn niet alleen opvallend, maar ook praktisch met verschillende uitvoeringen, zoals zonwerend, verduisterend, anti-inkijk, modern of klassiek. Het extra veersysteem zorgt voor een strak effect, waardoor jouw ramen een luxe uitstraling krijgen. 

Shutters: Controle over Licht en Privacy

Houten shutters bieden volledige controle over lichtinval en inkijk. Naast hun duurzaamheid zijn ze eenvoudig schoon te houden. Een stofdoekje eroverheen en het is klaar. Moeilijke hoeken in je raam? Geen probleem! Shutters zijn geschikt voor elk type raam - rond, rechthoekig of vierkant.

Geen keuzestress nodig dus! Er zijn genoeg opties in raamdecoraties die passen bij jouw voorkeur. Ga je voor veel of weinig lichtinval, chic of modern? De keuze is aan jou!

Op zoek naar meer woontrends en tips? Kijk hier voor meer raamdecoratie inspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten