Efficiënt in een creatieve omgeving thuis werken
Wonen Studeerkamer inspiratie Wooninspiratie

Efficiënt in een creatieve omgeving thuis werken

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om vanuit huis te werken. Dit is ideaal voor mensen die ver weg van hun werk wonen, of die simpelweg een groot deel van de werkzaamheden thuis kunnen uitvoeren. Helaas zitten we momenteel in een crisis waardoor veel mensen thuis moeten werken, vanwege het Covid-19 virus. Het is daarom van belang dat je weet hoe je op een gezonde, gezellige en creatieve manier kan thuiswerken, om het maximale uit jezelf te halen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Gezond en ergonomisch werken

Wanneer je voor een langere periode thuis werkt is het van belang dat je investeert in gezond werken. Gezond werken houdt in dat je, samen met je werkgever, een werkomgeving creëert waarin je gezond en veilig kunt werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede bureaustoel, zoals een ergonomische stoel. Een ergonomische bureaustoel is aan te passen aan je lichaam en zithouding. Dit zorgt voor veel comfort en vermindert lichamelijke klachten.

kantoor aan huis thuis werken

Naast een goede bureaustoel is het ook van belang dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat. Zorg ervoor dat het beeldscherm zo staat dat je ogen in een lijn zijn met de bovenkant van je beeldscherm. Dit voorkomt nek- en rugklachten tijdens en na het werken.

ergonomisch werken

Creatieve werkomgeving

Een creatieve werkomgeving is niet alleen bevorderlijk voor de sfeer in jouw home office, maar ook voor je eigen creativiteit. Zo kan een toffe ruimte je inspireren en op nieuwe ideeën brengen. Zorg er dus voor dat de ruimte waar je veel werkt er gezellig uit ziet. Zorg allereerst voor voldoende daglicht en frisse lucht. Zet een aantal planten, boeken, tijdschriften en andere gezellige elementen neer.

thuis werken

Ben je dol op bijvoorbeeld auto’s, mode, interieur of dieren? Laat hier dan ook iets van terugkomen in jouw werkomgeving. Hierdoor voel je je onbewust meer op je gemak.

kantoor aan huis

Tips om samen thuis te werken

Wanneer je met je man of vrouw, kind of huisgenoot in dezelfde ruimte moet samenwerken vergt dit soms veel geduld. Maak daarom duidelijke afspraken over het thuis werken, om ergernissen te voorkomen. Spreek bijvoorbeeld af dat je in een andere ruimte belt, video’s bekijkt met oortjes in en elkaar niet te veel stoort tijdens het werken. Plan bijvoorbeeld gezamenlijke pauzes in om de 2 á 3 uur.

thuis werken

Meer inspiratie voor een creatieve werkkamer?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een creatieve werkkamer? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5 handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek en Werkkamer inrichten: 5x inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten