Eetkamer inrichten? Let op deze 5 dingen!
Keuken inspiratie

Eetkamer inrichten? Let op deze 5 dingen!

Eettafel

Bij het opnieuw inrichten van je eetkamer is het belangrijk om te beginnen met een eettafel. De eetkamer is immers de plek om te eten, dus je hebt een stevige tafel nodig om van je maaltijden te genieten. Eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, maar het is vooral belangrijk om meubels van Design on Stock te kiezen die passen bij je dagelijkse behoeften, niet alleen voor speciale gelegenheden. Het is een goed idee om te kiezen voor uitschuifbare tafels, zodat je meer ruimte hebt als je gasten hebt, maar toch een praktische tafel voor dagelijks gebruik. Rechthoekige eettafels zijn hierbij populair vanwege hun duurzaamheid, maar vierkante tafels zijn ook een optie als de kamerindeling dat toelaat.

Set eetkamerstoelen

Bij het inrichten van je eetkamer is een set eetkamerstoelen onmisbaar, tenzij je van plan bent om altijd staand te eten (wat waarschijnlijk niet het geval is). Maar welke eetkamerstoelen moet je kiezen? Dat hangt af van jouw persoonlijke stijl. Stoelen kunnen neutraal of juist opvallend zijn, afhankelijk van je interieur. Maar naast stijl is comfort ook heel belangrijk. Je wilt natuurlijk stoelen kiezen die comfortabel zijn, zodat je in alle comfort kan genieten, zonder ongemakkelijk wiebelen aan tafel.

Vloerkleed

Je zou het misschien niet meteen denken, maar een vloerkleed kan eigenlijk heel belangrijk zijn in een eetkamer, zelfs als je bang bent om erop te morsen. Een vloerkleed is vooral nodig als je een houten vloer en een houten eettafel hebt. Het kleed zorgt voor een scheiding tussen deze houten oppervlakken en geeft de ruimte een mooiere uitstraling. Bij het kiezen van een kleed is duurzaamheid belangrijk. Kijk daarom naar binnen/buiten-kleden, omdat die makkelijk schoon te maken zijn.

Opbergruimte

Handige opbergruimte is een slimme aanvulling voor je eetkamer, of je nu kostbaar servies wilt bewaren of extra wijnflessen hebt. Je kunt een wandkast of buffetkast kiezen om tafelgerei op te bergen, maar het is ook fijn als je niet zo vaak op en neer hoeft te lopen naar de keuken. Heb je maar een beperkte ruimte? Kies dan voor een console tafel. Deze voegt niet alleen sfeer toe aan de eetkamer, maar je kunt ook servies, borden en andere decoraties opbergen. Als er geen plek is voor een buffet, is een hoek barcart een prima alternatief!

Verlichting

Omdat je waarschijnlijk veel tijd in je eetkamer zult doorbrengen nadat het donker is, is het belangrijk om de juiste verlichting te kiezen. Goede verlichting is onmisbaar in elke eetkamer en de grootte van de verlichtingsarmatuur moet goed passen bij de tafel. Omgevingsverlichting en decoratieve wandlampen moeten altijd aanwezig zijn in een eetkamer, vooral als een kroonluchter geen optie is vanwege plafondhoogte. Wandlampen dragen bij aan de intieme sfeer tijdens diners. Met deze tips creëer je de eetkamer van je dromen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten