Inspiratie voor jouw eerste design meubel

Ben je dol op design meubels maar weet je nog niet waar je wilt beginnen? Je zoekt nog naar een bepaalde stijl, of bent nog bezig met sparen voor de hele inrichting. Maar waarom zou je nog lang wachten? Tijd om je collectie te beginnen met een eerste design meubelstuk!

Neem eens plaats in een hippe en comfortabele fauteuil. Of ga voor een salontafel die een echte eyecatcher vormt. Een opvallende hanglamp vult elk interieur mooi aan. Lees in dit artikel met welke design meubels je het beste kunt beginnen. Met deze goede basis vul je je interieur in de toekomst eenvoudig aan!

Kies tijdloze design meubels

Het eerste design meubel zal nog maar het begin van je collectie zijn. Daarom is het verstandig om een tijdloos meubelstuk uit te kiezen. Zo zorg je ervoor dat je nog jaren vooruit kan. Bovendien zullen nieuwe stukken makkelijk aansluiting vinden bij je collectie als je een tijdloos meubel hebt gekozen.

Let er ook op dat het meubel goed op zichzelf kan staan. Design meubels zijn echte eyecatchers en hebben liever geen ondersteuning nodig van andere meubelstukken. Daarnaast kan het enige tijd duren voordat je je collectie verder aanvult. In die tussentijd is het prettig als het design meubel al kan stralen zonder ondersteuning van andere stukken.

Hippe design fauteuil

Design fauteuils zijn ideaal als startpunt voor je collectie. Een fauteuil staat goed op zichzelf en trekt door zijn formaat al snel de aandacht. Gave ontwerpen met robuust leer en een metalen frame zijn tegenwoordig erg in trek. Maar ook zachte, stoffen modellen zijn volop te vinden. Met mooie ronde ontwerpen, zoals bij de egg chair. Naast de vorm kunnen de diverse fauteuils ook opvallen dankzij stralende vlotte kleuren.

Bang dat design ten koste gaat van comfort? Bij de meeste moderne design fauteuils wordt gedacht aan beide kanten! Comfort en design gaan hand in hand, waardoor je zelf ook echt kunt genieten van je oogappeltje.

Design fauteuil

Moderne salontafel

Je kunt ook beginnen met een design salontafel. Dat is iets lastiger, omdat de salontafel omringd zal zijn met andere meubels. Bedenk dus of de tafel werkt in combinatie met je banken en fauteuils. Als deze een neutrale uitstraling hebben kan de salontafel schitteren zonder dat het geheel te druk wordt.

Houd je van een moderne of industriële inrichting? Ga dan voor een strakke, geometrische salontafel. Deze zijn tijdloos en voegen toch wat toe aan je interieur. Ben je een liefhebber van landelijk interieur? Kies dan voor een salontafel met een natuurlijke look. Neem bijvoorbeeld een tafel waarbij natuurlijke materialen als hout nadrukkelijk aanwezig zijn. Een combinatie van hout en glas werkt ook sterk. Denk bijvoorbeeld aan een houten design met een glazen tafelblad.

Design salontafel

De grote hanglamp

Een hanglamp is het ideale voorbeeld van een op zichzelf ‘staand’ designstuk. Daarom is het een eenvoudig stuk om mee te beginnen. Met de diverse materialen die gebruikt worden is er voor elk interieur een passende designlamp te vinden. De grote hanglampen zorgen voor meer dan verlichting: ze vallen meteen lekker op.

Design hanglamp

Design in huis halen

Het hoeft dus niet lastig te zijn om te beginnen met design meubels. Die eerste stap is zo gezet met de designstukken uit dit artikel. Weet jij al wat jouw eerste design meubel gaat worden?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten