Een omheining maken voor je tuin; hoe pak je het aan?
Klussen

Een omheining maken voor je tuin; hoe pak je het aan?

In Nederland is het heel normaal om een afzetting rondom je huis te plaatsen. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat het duidelijk is wat je precieze terrein is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je meer privacy kunt krijgen op je eigen terrein. Voor het plaatsen van de omheining heb je verschillende keuzes. Je kunt bijvoorbeeld een houten hekje plaatsen rondom je voortuin, maar je kunt ook voor een grote schutting kiezen. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over het plaatsen van een omheining rondom je tuin.

Een schutting om de achtertuin plaatsen

De meeste Nederlanders die een schutting kopen, kiezen voor een hoge schutting rondom de achtertuin. De achtertuin wordt door Nederlanders namelijk het meeste gebruikt om buiten te zitten. Omdat privacy voor veel mensen belangrijk is, wordt er gekozen om in de achtertuin te zitten. Als er geen schutting staat, heb je natuurlijk nog steeds geen privacy. In dit geval kiezen veel mensen ervoor om een hoge schutting rondom de woning te plaatsen. Er wordt dan in veel gevallen voor een houten schutting gekozen. Deze is namelijk relatief makkelijk te plaatsen en is in veel gevallen ook de goedkoopste oplossing.

Ga voor een lagere variant

Heb jij niet zoveel last van anderen als je in de tuin bent? Dan kun je er ook voor kiezen om een lage schutting te laten plaatsen. Deze komt dan bijvoorbeeld tot knie hoogte, waardoor je niet compleet privacy hebt. Het voordeel van deze lage schutting is dat de tuin groter lijkt. Met het plaatsen van een hoge schutting, kun je al snel een dichtgedrukt gevoel krijgen. Je hebt dan ook minder uitzicht waar je van kunt genieten. Met een lage schutting voorkom je dit opgesloten gevoel. Je behoudt het uitzicht en je kunt extra goed genieten van je tuin.

Een omheining voor de voortuin

Heb je een voortuin bij je huis? Dan heb je ook de mogelijkheid om hier een omheining omheen te zetten. De meeste mensen in Nederland kiezen echter niet voor een hoge omheining. Bij een voortuin wordt er vaak gekozen voor een laag houten hekje of planten die de omheining vormen. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om een hoge omheining te plaatsen. Dit wordt vaak gedaan bij grote huizen of grote voortuinen. Op deze manier kun je namelijk je grote voortuin ook gebruiken zoals je de achtertuin gebruikt. In de meeste gevallen hoef je niet zelf te bedenken hoe je de tuin wilt omheinen. Je kunt namelijk altijd gemakkelijk afkijken bij de buren. Uiteraard kun je altijd zelf de keuze maken welke omheining je uiteindelijk om je tuin heen wilt hebben.

Planten kiezen als afscheiding

We hebben het al een paar keer benoemd, maar je kunt ook de keuze maken voor een omheining van planten. Dit is echter niet voor iedere tuin even fijn, maar het is wel mogelijk. Een omheining van planten wordt vaak geplaatst in de vorm van een heg. Het nadeel is echter wel dat je er jaarlijks onderhoud aan moet plegen. De heg groeit namelijk ieder jaar erg hard, waardoor hij dikker en hoger wordt. Om hem netjes te houden, die je hem te snoeien. Als je dit niet doet, kan de heg een groot stuk van je tuin gaan bedekken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er daarom voor dat je de heg altijd snoeit. Dit kun je het beste doen voordat je de zomer in gaat en als je de zomer uitkomt.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten