Een opgeruimd huis: drie tips waardoor je het wél volhoudt
Inrichting

Een opgeruimd huis: drie tips waardoor je het wél volhoudt

Je huis netjes en opgeruimd houden: het is een eindeloze job. Wanneer je net klaar bent, ziet alles er perfect uit… maar nog voor de week om is, ligt er alweer nieuwe rommel. Frustrerend! Soms is rommel onvermijdelijk - we kijken naar de mensen met kleine kinderen - maar er zijn wel een paar tips en tricks die ervoor kunnen zorgen dat alles net iets langer op zijn plek blijft. Wij geven alvast onze favoriete tips mee.

Je mooiste spullen in het zicht

Een grote frustratie is vaak de verhouding tussen de mooie spullen en de rommelspullen. Zo hebben kinderen vaak mooi speelgoed en tja… minder esthetisch speelgoed. Bekijk al die spullen eens kritisch. Waar word je blij van als je ernaar kijkt en wat bezorgt je alleen maar stress en heb je liever niet in het zicht? Verzamel de mooie spullen en stal ze ergens uit waar ze niet weg kunnen: een vitrinekast is bijvoorbeeld een perfecte oplossing hiervoor. Je lievelingsitems blijven in het zicht en uit het stof. Voor de minder mooie dingen - die wel vaak heel nuttig zijn - bestaan afgesloten kisten en bakken. Uit het zicht, maar niet uit het hart!

Praktisch opgeborgen

Een plek waar we vaak opbergplaats nodig hebben, maar er eigenlijk geen is, is de salontafel. Daardoor ligt de tafel voor je het weet weer helemaal vol met het tv-bakje, een gsm-lader, balpennen, zakdoeken, het boek dat je net aan het lezen bent… Is je salontafel aan vervanging toe? Overweeg dan een salontafel te kopen met ingebouwde opbergruimte, zoals enkele schuiven onder het tafelblad. Vind je dat maar niets, of ben je nog tevreden van je huidige tafel? Dan zijn mooie opbergbakjes voor op of onder de tafel ook een slimme oplossing.

Drie keer gesorteerd

Een derde frustratie als het over rommel gaat: dingen die kapot zijn, nieuwe batterijen nodig hebben, of eigenlijk niet meer passen bij de stijl van je woning. Laat die niet zomaar rondslingeren, maar voorzie in de garage of berging drie bakken om die spullen te sorteren: repareren, doneren, recycleren. De eerste bak is voor dingen die je wil houden, maar waar wat werk aan is. Pak al die reparaties op een vrije namiddag ineens aan. De tweede bak is voor de kringloop, en de derde is hopeloos verloren. Die gaan naar het recyclagepark. Diezelfde driedeling kan je trouwens gebruiken voor kledij die je niet meer draagt! Handig!

Op zoek naar meer wooninspiratie en handige tips? Kijk voor meer handige inrichting tips hier.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten