Dit zijn dé badkamertrends van 2023
Woontrends Badkamer ideeën

Dit zijn dé badkamertrends van 2023

Daar zijn ze weer: de nieuwste badkamertrends van het jaar! In 2023 zien we dat rust en functionaliteit centraal staan. De badkamer is hét plekje in huis waar je tot rust komt en even tijd voor jezelf hebt. Benieuwd welke trend bij jou past? Bij Woonblog hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

1. Aardetinten en ton-sur-ton

Het eeuwige dilemma: ga je voor een badkamer die mooi is, maar minder functioneel of voor een badkamer die heel functioneel is, maar niet zo mooi? Dit jaar gaan we gewoon voor beide! Een rustig kleurenpalet met zachte monochrome tinten past hier prima tussen. Gebruik van dezelfde kleur verschillende tinten. Werk bijvoorbeeld van een lichte tint taupe naar een wat donkerdere tint taupe. Deze manier van kleurgebruik noemen we ook wel ‘ton-sur-ton’.

Een must dit jaar: gebruik warme aardse tinten wanneer je ton-sur-ton toepast in de badkamer. Denk aan kleuren als terracota, koraalrood en kaneelbruin. Je creëert met deze kleuren een rustige, maar chique sfeer in de badkamer.

Een tip: gebruik de 60-30-10 regel bij het uitzoeken van de verschillende tinten kleuren in de badkamer.

ton-sur-ton als badkamertrend van 2023

2. Duurzaam interieur

Bijdragen aan een betere wereld én een toffe badkamer? In 2023 kan het allemaal samen. Deze trend komt niet zomaar uit de lucht vallen. We zijn namelijk al een aantal jaren bezig met verduurzamen en nu is ook de badkamer aan de beurt. Denk bijvoorbeeld aan een kraan met sensor die automatisch stopt als je klaar bent.

Daarnaast zijn de badkamermeubels die we aanschaffen steeds duurzamer. Ga bijvoorbeeld voor gerecycled hout of voor een tweedehands item. Als je nieuwe, houten badmeubelsets aanschaft is het belangrijk om erop te letten dat deze een keurmerk bevatten en het hout op een eerlijke wijze verkregen is.

duurzame badkamertrend voor 2023

3. Organische en ronde vormen

De organische trend met ronde vormen zagen we vorig jaar al terugkomen in de woonkamer. Dit jaar wordt deze trend ook doorvertaald naar de badkamer. De organische en ronde vormen geven je badkamer een zachte en vrouwelijke uitstraling. Weg dus met de strakke lijnen en rechthoekige vormen!

Hoe pas je deze trend toe? Een eyecatcher zoals een mooie, grote ovale spiegel kan je badkamer al een hele andere sfeer geven. Haal dus een ovale, ronde of afgeronde spiegel in huis. Bovendien is een spiegel vervangen, over het algemeen, een redelijk makkelijke aanpassing. Een aantal organische accessoires kunnen het verschil al maken. Wil je het groter aanpakken? Neem dan de wastafel en het bad hierin mee. Ga bijvoorbeeld voor een ronde wastafel en een ovaal bad.

organische vormen in de badkamertrends van 2023

4. Natuurlijke materialen

De bovenstaande trends sluiten perfect aan op de natuurlijke trend. Je kunt deze trends dus erg goed met elkaar combineren. Dit jaar zien we vooral natuurlijke materialen terugkomen die een luxe uitstraling hebben, zoals marmer, natuursteen of hout. Deze luxe materialen zorgen ervoor dat jouw badkamer omgetoverd wordt tot een waar wellnessparadijs.

Hoe te combineren? Ga voor een marmeren wastafel met een gouden kraan of voor een aantal houten accessoires. Natuurlijke materialen combineer je het beste met goud, chroom of RVS.

badkamertrends en badkamerinspiratie voor 2023

Meer badkamer inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar nog meer badkamer ideeën om van jouw badkamer iets bijzonders te maken? Op Woonblog.eu vind je genoeg inspiratie om jouw badkamer om te toveren tot een wellness ruimte. Kijk eens rond en doe meer inspiratie op!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten