De basis van een industrieel interieur
Wooninspiratie Industrieel interieur

De basis van een industrieel interieur

Een industrieel interieur is geïnspireerd op oude fabriekspanden en heeft een ruige en stoere uitstraling. Ben jij verliefd op deze interieurstijl? Lees dan snel verder! Wij geven je vandaag een heleboel tips voor een industriële inrichting.

Industriële muren en vloeren

We beginnen bij de basis: industriële muren en vloeren. Wanneer je denkt aan oude fabriekspanden denk je al snel aan onafgewerkte muren. Geen stuc en schilderwerk maar gewoon kaal beton of baksteen. Dit is precies wat je nodig hebt voor een industriële uitstraling in je woning. Maar hoe creëer je een betonlook in een appartement of huis waarbij de muren al wel afgewerkt zijn? Je hebt een aantal opties: verf, behang of betonstuc.

industriele woonkamer

Behang of verf zijn de voordeligste opties, hiermee kun je zelf aan de slag. Voor betonstuc zul je een professional in moeten schakelen. Het voordeel van betonstuc is dan weer dat het waterbestendig is waardoor je het ook in de badkamer en/of keuken kan gebruiken. Een andere manier om je muren een industriële look te geven is met bakstenen. Je kunt natuurlijk het stucwerk van je muur af bikken om een bakstenen muur te creëeren, maar er zijn ook andere opties zoals behang of steenstrips. Je hoeft natuurlijk niet gelijk je hele woning met bakstenen of beton te vullen. Juist één muurtje kan een stoer en industrieel effect geven.

De ultieme industriële vloer is natuurlijk een gietvloer met betonlook. Er zijn een heleboel verschillende soorten gietvloeren te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren en van verschillende materialen. Maar ook een mooie houten vloer past goed in een industrieel interieur. Een houten vloer maakt je woning net een beetje warmer, maar heeft toch een industriële uitstraling

Kleuren en materialen in een industrieel interieur

De kleuren in een industrieel interieur zijn vaak redelijk neutraal. Veel wit, grijs, zwart en bruin. Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, staal en leer. Deze materialen zorgen dan ook gelijk voor kleur in het interieur. Wil je nou net een beetje meer kleur in je interieur? Ga dan voor blauwe of groene accessoires. Deze rustige maar toch stoere kleuren passen goed bij een industrieel interieur.

industrieel interieur

Meubels voor een industriële inrichting

De meubels in een industriële inrichting zijn vaak stoer, een tikkeltje grof en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan een grote houten tafel met een stalen onderstel en een grote leren bank. Een paar stellingkasten van stalen buizen en houten planken passen perfect bij een industrieel interieur. Er zijn een hoop winkels die oud meubilair uit fabrieken verkopen. Denk aan oude ladekasten, vitrinekasten, apothekerskasten en lockers. Zo'n origineel exemplaar maakt je industriële interieur natuurlijk helemaal af!

Woonkamer inspiratie

Industriële accessoires

Je maakt je woning af met een paar gave industriële accessoires. Zoals bijvoorbeeld een paar grote lampen of een stoere oude kist. Met een paar manden en grote kruiken en vazen kleed je je interieur aan. Zet een paar grote planten neer om wat meer sfeer te geven aan je woning. Met originele items creëer je een authentieke industriële uitstraling. Hang een oude landkaart aan de muur, of ga op zoek naar andere ouderwetse prints. Struin rommelmarkten en winkels af en sprokkel zo steeds meer leuke items bij elkaar om je industriële interieur helemaal af te maken.

industriele kamer

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten