Creëer in 5 stappen een zuiderse keuken
Portugese tegels Keuken inspiratie

Creëer in 5 stappen een zuiderse keuken

De oven doet het niet meer, de vaatwasmachine is versleten en zelfs het fornuis heeft zijn beste tijd gehad. Waar wacht je nog op? Het is hoog tijd voor een nieuwe keuken! De vakantie is het ideale moment om wat inspiratie op te doen voor de nieuwe inrichting. In deze blog vind je vijf tips die je helpen om je keuken een zuiderse touch te geven. 

Kleur

Een nieuwe keuken is niet goedkoop. Daarom doe je het maar beter onmiddellijk goed. Door enkele zuiderse elementen aan je keuken toe te voegen, kan je niet missen. Wanneer je in Spanje, Italië of Portugal bent, zie je heel veel felle en warme kleuren om je heen. Probeer die kleuren ook in je keuken te verwerken. Wie durft, kan de spatwand zelfs versieren met mozaïekjes. Met azulejos waan je je onmiddellijk in Portugal. 

Lichtrijk 

Een keuken moet niet alleen kleurrijk zijn, ook veel lichtinval is een meerwaarde. Heb je dus de kans om je nieuwe keuken langs het grootste raam in je huis te installeren? Zeker niet twijfelen! Koken met de avondzon op je snoet, doet je zó hard aan vakantie denken. Veel licht is niet alleen leuker om te koken, het doet je keuken ook groter lijken. Dat is altijd mooi meegenomen. Bovendien is het ook goed voor je gemoed. Groentjes snijden met zicht op de tuin, daar word je meteen rustig en ontspannen van. 

Buitenkeuken 

Nog leuker dan naar de tuin kijken terwijl je kookt, is natuurlijk ín de tuin koken. Heb je een grote tuin? Dan is het een absolute must om er een buitenkeuken te installeren. Een échte Italiaanse pizzaoven maakt die plek dan helemaal af. Ideaal wanneer je gasten op bezoek hebt in de zomer. Zo kan je samen pizza’s maken in plaats van binnen alleen aan het fornuis te staan. 

Keukenwerkblad 

Met een nieuw keukenwerkblad maak je direct een wereld van verschil. Het is niet alleen een duur stuk, het bepaalt ook grotendeels de stijl van je keuken. Om in de zuiderse sfeer te blijven, is het aan te raden om met stenen of houten materialen te werken. Bovendien ben je dan zeker dat je niet vloekt met de mozaïekjes of andere kleuren. 

Mediterraans 

Tenslotte mogen exotische kruiden en zuiderse kookboeken alla Ottolenghi zeker niet ontbreken in je keuken. Ideaal om de mediterraanse sfeer niet alleen te zien, maar ook te proeven! Bovendien zijn mooie kookboeken ook gewoon een leuk decoratief detail in je keuken. Geniet ervan! 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten