Creatief met Plexiglas
DIY Klussen

Creatief met Plexiglas

Al sinds de uitvinding van het glas wordt het gebruikt om ruimtes en objecten te decoreren. Van het glas in lood in de kerk, tot die prachtige vaas van je oma of die ene designlamp die je laatst zag. Allemaal zijn het voorbeelden die laten zien dat dit doorzichtige materiaal toch een bepaalde aantrekkingskracht heeft op de mens. Glas heeft echter een groot nadeel: Het is breekbaar!

Scherven brengen geluk

We weten allemaal hoe fragiel glas is. Maar als je creatieve ideeën hebt met glas hebben we goed nieuws voor je: Plexiglas! Dit materiaal is 30x zo sterk als glas, in vele vormen te krijgen én het is ook nog goedkoper dan glas! Plexiglas is een veelzijdig materiaal dat voor veel verschillende klussen in huis gebruikt kan worden. Of je nu een modern interieur hebt of juist een klassiek interieur, er zijn tal van manieren om plexiglas te gebruiken om je huis te verbeteren en te personaliseren. Het mooiste van dit alles is dat plexiglas ook voor particulieren makkelijk bewerkbaar is. 

Plexiglas bewerken

In tegenstelling tot conventioneel glas is plexiglas gemakkelijk te bewerken. Zeker gegoten plexiglas. De dunne platen kunnen zelfs met behulp van een simpele liniaal en een Stanley mes ‘gesneden’ worden. Door een ‘breeklijntje’ langs de liniaal te kerven, kun je de plaat superstrak op de gewenste plaats breken. Andere soorten bewerkingen zijn: warm buigen, boren, frezen en nog veel meer. Op veel manieren is het plexiglas zelfs beter te bewerken dan hout!

Plexiglas inspiratie 

Laat je niet afremmen omdat je niet eerder met dit materiaal gewerkt hebt, maar begin met iets makkelijks! Een 'backsplash' tegen de achterwand van de keuken of een paar wandplankjes? Dat is een mooi begin. Begin je vertrouwen te krijgen in jezelf en het materiaal? Dan kun je vanzelf grotere objecten maken of bestaande meubels upgraden met een plexiglas plankje of deurtje. Een volledig plexiglas vitrinekast maken.. dat kan altijd nog! 


Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten