Badkamer ideeën Wooninspiratie Planten

Badkamer inspiratie: de natuurlijke badkamer

Op zoek naar badkamer inspiratie voor de natuurlijke badkamer? Op Woonblog geven we je een heleboel tips voor het kleurenpalet, natuurlijke materialen en accessoires. De laatste jaren zien we het steeds meer, we halen de natuur in huis. Deze trend zien we ook in de badkamer. En zeg nou zelf, zo'n natuurlijke badkamer is de perfecte plek om te ontspannen. Lichte neutrale kleuren en leuke planten mogen niet ontbreken in de natuurlijke badkamer!

Kleurinspiratie badkamer

We beginnen met het kleurenpalet van de natuurlijke badkamer. Vanzelfsprekend misschien, maar het kleurenpalet van deze badkamer is licht en neutraal. Ga voor een witte basis en gebruik neutrale tinten zoals beige, zandtinten, licht grijs en taupe om je badkamer een warme natuurlijke sfeer te geven. Gebruik natuurlijke materialen, zoals natuursteen en hout, om dit kleurenpalet te versterken.

wastafel inspiratie badkamer inspiratie

Tegels in de natuurlijke badkamer

Met de tegels kun je alle kanten op, zolang ze maar aansluiten bij het kleurenpalet. Ga voor mooie lichte tegels om de natuurlijke en rustgevende uitstraling van je badkamer te benadrukken. Je kunt kiezen voor natuursteen, maar ook keramische tegels passen prima in een natuurlijke badkamer. Grote tegels hebben een rustigere uitstraling dan kleine tegels. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende tegels te gebruiken, bijvoorbeeld een vlak achter de spiegel en het badkamermeubel of de achterwand in de douche. Kiezelstenen zijn hier perfect voor en hebben een prachtige natuurlijke uitstraling.

Badkamer ideeën

Meubels, accessoires & planten

De natuurlijke badkamer maak je natuurlijk helemaal af met meubels, accessoires en planten. Ga voor een badkamermeubel van hout en hang een paar houten plankjes op. Stal je mooiste producten uit, kies een paar mooie rustgevende accessoires uit (kaarsenhouders, windlichten rieten mandjes) en zoek een mooi plekje voor extra zachte handdoeken en een kamerjas. Tijd om de natuurlijke badkamer af te maken met planten. Natuurlijk mag een beetje groen niet ontbreken! Planten die geschikt zijn voor de badkamer zijn: varens (zoals de krulvaren en venushaar), de lepelplant en zebragras.

Meer badkamer inspiratie?

Kijk eens tussen onze andere artikelen vol badkamer inspiratie! Je vindt hier 7 originele badkamer ideeën en inspiratie voor de tegels in de badkamer.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten