9 tips voor de tienerkamer

Een tiener heeft een eigen mening; over de tijd van thuiskomen, over wat wel en niet kan, maar ook over de tienerkamer. Ze brengen hier veel tijd door, chillend, slapend, en heel soms ook nog studerend. Daarom is het belangrijk dat ze zich zo ‘thuis’ mogelijk voelen in deze ruimte, want alle tijd die ze hier besteden moet wel zo goed mogelijk benut worden. Maar hoe wordt het maximale uit hun tienerkamer gehaald? Hieronder staat volop inspiratie voor meiden én jongens!

1. Waar moet je het laten?

Tienerkamers zijn vaak niet al te groot en toch hebben de kids een hoop spullen nodig. Een handige tip is dan ook om de kastruimte niet in de breedte, maar in de hoogte te zoeken. Zo hou je ook nog eens plek over, voor een staande lamp of andere decoratie!

Toch zijn garderobekasten vaak moeilijk te plaatsen, ga daarom voor een kledingrek. Deze neemt weinig ruimte in beslag, is lekker overzichtelijk en er past een hoop op.

Kast tieners

2. Fris en fruitig

Een slaapkamer met veel licht oogt groter, dat willen we natuurlijk allemaal! Als je een groot raam hebt, zorg dan ook dat je deze goed gebruikt. Kies dan ook voor lichte gordijnen, zodat het licht alsnog goed kan doorkomen. Ook zachte tinten als beige, wit of pastel zorgt voor een frisse kamer.

3. Een overzichtelijke werkplek

Altijd een chaos op het bureau? Dat is herkenbaar voor de meeste pubers. Zorg voor een overzichtelijke werkplek. Hoe minder afleiding, hoe beter. Alleen het hoognodige! Zorg voor genoeg opbergruimte met bijvoorbeeld een leuke trolley of een handig ladekastje. Als bureaustoel kun je een mooie gamestoel gebruiken met kleuren of zelfs LED-verlichting. Die zitten comfortabel én zien er ook nog eens mooi uit!

Tienerkamer

4. Twee voor de prijs van een

Een bed en bank combineren op de tienerkamer? Ideaal! Hier hoeft helemaal geen dure slaapbank, of een tweepersoonsbed aan pas te komen. Van een eenpersoonsbed kun je gemakkelijk ook een ‘bedbank’ maken! Zoek naar een simpel, strak dekbed en een paar grote kussens met een leuke print. Ook extra dekentjes, of een voetenbankje kunnen goed van pas komen. Wees creatief, alles kan en mag!

5. Keep it simple

Ga bij de make-over van de tienerkamer niet te veel los met verschillende kleuren, houd het simpel. Kies niet voor meer dan drie basiskleuren. Wit is vaak makkelijk te combineren, en de andere kleur(en) kun je daar op afstemmen. Door de drie basiskleuren niet alleen voor de muren, maar ook voor de meubels en decoraties te gebruiken, staat het vaak al erg gestyled. En dat, terwijl je er stiekem niet zoveel moeite voor hebt hoeven doen. Denk bijvoorbeeld aan wit en grijs met een leuke pastelkleur zoals poederroze of mintgroen voor meiden. Ga voor legergroen, rood of donkerblauw in combinatie met wit voor een een stoere jongenskamer.

6. Oud maar goud

Een oud nachtkastje dat er niet meer zo nieuw uitziet? Met een pot verf kun je een hoop doen! Kies een kleur die goed past bij het interieur en geef het meubelstuk een nieuw leven. Beschadigd? Zet er een dienblad met een aantal kaarsen, plantjes of andere decoraties op. Lees hier hoe je een oud meubelstuk een nieuw kleurtje geeft.

7. Decoratie voor de tienerkamer

Houd het interieur simpel op de tienerkamer en ga los met leuke accessoires. Fotolijstjes, planten, souvenirs of oude boeken; het kan allemaal! Volg de trends en ga voor koperkleurig en pastel, of kijk naar felle kleuren die de kamer een beetje opfleuren!

Kamer voor tieners

8. Tienerkamer ideeën voor jongens en meisjes

Voor de jongens is het een stuk moeilijker om hun tienerkamer in te richten. Daarom zijn neutrale kleuren vaak de oplossing. Kies vrolijkere kleuren, zoals kobaltblauw of groen, voor kussens of een dekbedovertrek. Deze kun je na een tijdje weer vervangen en dan heeft de kamer ook weer een andere look.

Meiden zijn vaak erg betrokken bij het inrichten van hun kamer, ze willen er graag zelf over meedenken. Ze zijn zelf bezig om hun kamer zo leuk en creatief mogelijk in te richten. Ga samen op pad om inspiratie op te doen of verzamel inspiratie op Pinterest!

9. Creëer verschillende zones

Jongens, meiden; maakt niet uit. Ze besteden veel tijd in hun tienerkamer, door af te spreken met vrienden of om te leren. Om al deze activiteiten goed te laten verlopen is het handig om de kamer in een aantal gebieden in te delen. Zo kun je het stuk waarin geslapen/ontspannen wordt scheiden van het werkgedeelte. Dit deel scherm je af door middel van bijvoorbeeld een kast of een gordijn dat eromheen loopt.

Meer tienerkamer inspiratie?

Op zoek naar nog meer tienerkamer inspiratie? Neem eens een kijkje tussen onze kinderkamer thema's die ook heel geschikt zijn voor tieners!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten